Κυριακή
22 Δεκεμβρίου 2024

Τυρόπιτα με φύλλο κανταΐφι

Για ταψί 38Χ28 εκατοστά 

Ετοιμασία: 20 λεπτά (με επιπλέον αναμονή)

Μαγείρεμα: 50 λεπτά

Υλικά

- 500 γραμμάρια φύλλο κανταΐφι

- 300 γραμμάρια φέτα (τριμμένη)

- 300 γραμμάρια μοτσαρέλα (τριμμένη)

- 200 γραμμάρια κεφαλογραβιέρα (τριμμένη)

- 200 γραμμάρια γκούντα (τριμμένο)

- 800 ml φρέσκο γάλα

- 200 ml κρέμα γάλακτος

- 4 αυγά ολόκληρα

- 200 γραμμάρια βούτυρο αγελάδος (λιωμένο)

- Αλάτι (προαιρετικά λόγω τυριών)

- Μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι

- 1-2 πρέζες μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση

1. Σε λεκάνη, βάζουμε όλα τα τριμμένα τυριά, ρίχνουμε πιπέρι, μοσχοκάρυδο, ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε στην άκρη. Ξάνουμε με τα δάχτυλα πολύ καλά το φύλλο κανταΐφι ώστε να αφρατέψει και το χωρίζουμε σε δύο ίσα μέρη.

Βουτυρώνουμε πολύ καλά με πινέλο ένα ταψί 38x28 εκατοστών, στρώνουμε τη μισή ποσότητα φύλλου, το ραντίζουμε πολύ καλά με το λιωμένο βούτυρο και απλώνουμε ομοιόμορφα σε όλο το ταψί τα τυριά. Από πάνω, προσθέτουμε το υπόλοιπο φύλλο, να καλύπτει πολύ καλά τη γέμιση και χωρίζουμε τη πίτα, χαράζοντας την σε κομμάτια.

Χτυπάμε σε μπολ τα αυγά με το γάλα και την κρέμα γάλακτος, περιχύνουμε με το μείγμα όλη την επιφάνεια της τυρόπιτας, προσθέτουμε το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο και την αφήνουμε 1-2 ώρες μέχρι να φουσκώσει το φύλλο,

2. Ψήνουμε την τυρόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, στον αέρα, μέχρι να ροδοκοκκινίσει η επιφάνεια της. Χρειάζεται γύρω στα 50 λεπτά αλλά εξαρτάται και από τον φούρνο μας. Αφήνουμε την πίτα να κρυώσει λίγο, την κόβουμε και σερβίρουμε.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ζαμπονοτυρόπιτα με κανταΐφι

Για 10+ άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 70 λεπτά Υλικά - 1 συσκευασία φύλλα κανταϊφιού - 300 γραμμάρια κίτρινα τυριά (που λιώνουν) (ψιλοκομμένα) - 200 γραμμά...

Γαριδομακαρονάδα με σπανάκι

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 15 λεπτά Μαγείρεμα: 30 λεπτά Υλικά - 1 πακέτο ζυμαρικά (της αρεσκείας σας) - Μισό κιλό μεγάλες φρέσκες γαρίδες - Μισό κιλό φρέσκο σπανάκι (...

Πίτσα με πέστο, ντομάτα και ξινομυζήθρα

Για 2 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά (χωρίς το φούσκωμα) Μαγείρεμα: 20 λεπτά Υλικά Για τη ζύμη πέστο - 300 γραμμάρια αλεύρι (για όλες τις χρήσεις) - 170 ml νερό - 4...

Φόρτωση άρθρων...