Δευτέρα
25 Νοεμβρίου 2024

Βασιλόπιτα

Μαγειρική

Για 16+ κομμάτια

Ετοιμασία: 20΄

Μαγείρεμα: 50΄

Υλικά

- 500 γρ. αλεύρι (Φαρίνα)

- 1 μικρό βούτυρο (τύπου Βιτάμ)

- 4 αυγά

- 2 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη

- 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ

- 1 μικρό γιαούρτι

- Ξύσμα και χυμός από 1 πορτοκάλι (ακέρωτο)

- Ξύσμα και λίγος χυμός από 1 λεμόνι (ακέρωτο)

- 1 σφηνάκι κονιάκ

- 1 χούφτα ξανθές σταφίδες

- 1 χούφτα τριμ. καρύδια και αμύγδαλα

- Λίγη τριμ. σοκολάτα

- 1 χούφτα ινδική καρύδα, - 4 πρέζες βανίλια

- ½ κουταλάκι αποξηραμένα φρούτα κάντιτα (αλεσμένα σε μούλτι)

Εκτέλεση

1. Χτυπάμε το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη ώσπου να αφρατέψουν. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, χωρίς να σταματήσουμε. Συνεχίζουμε προσθέτοντας τις βανίλιες, τα ξύσματα, τους χυμούς των εσπεριδοειδών, το γιαούρτι και αφού έχουν ομογενοποιηθεί όλα τα υλικά, ρίχνουμε σιγά-σιγά και το αλεύρι μαζί με τη μπέικιν πάουντερ.

Συνεχίζουμε το χτύπημα ρίχνοντας τους ξηρούς καρπούς, τις σταφίδες, τη σοκολάτα, την ινδική καρύδα και τα κάντιτα. Έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει πολύ καλά ένα ταψί, αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε στους 160 βαθμούς, πάνω-κάτω, στη μεσαία σχάρα του φούρνου μας για περίπου 45 με 60 λεπτά.

Και βέβαια μην ξεχάσουμε να βάλουμε το φλουρί μας. Διακοσμούμε όπως μάς αρέσει, με ζάχαρη άχνη ή με ένα απλό γλάσο.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ντολμαδάκια με ντομάτα και μελιτζάνα

Για 3-4 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 60 λεπτά Υλικά - 300-350 γραμμάρια αμπελόφυλλα κονσέρβας ή φρέσκα (ζεματισμένα για 5 λεπτά σε αλατισμένο νερό και στραγγισμ...

Οσομπούκο αλά μιλανέζε

Για 4-5 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 100 λεπτά Υλικά - 1.000-1.200 γραμμάρια μοσχαρίσιο ποντίκι (σε μεσαία κομμάτια) - 3 κουταλάκια σούπας αλεύρι για όλες τι...

Ζυμαρικά με μύδια

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 10 λεπτά Μαγείρεμα: 30 λεπτά Υλικά - 1 κιλό μύδια με το κέλυφος (ή μισό κιλό χωρίς) (φρέσκα ή κατεψυγμένα) - 500 γραμμάρια ζυμαρικά ολικής άλε...

Φόρτωση άρθρων...