Προετοιμασία: 15΄
Υλικά
100ml ξίδι λευκό
50 γραμμάρια κρεμμύδι ψιλοκομμένο και σοταρισμένο
2 σκελίδες σκόρδο
30 γραμμάρια μέλι
20 γραμμάρια (1 κουταλάκι σούπας) μουστάρδα ντιζόν
40 γραμμάρια μουστάρδα με κόκκους
175ml ηλιέλαιο
125ml ελαιόλαδο
1 κουταλάκι σούπας θυμάρι φρέσκο ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Τοποθετείτε όλα τα υλικά εκτός του λαδιού σ’ ένα μπολ ή στο μπλέντερ.
Προσθέτετε το λάδι σιγά σιγά, σχεδόν σταγόνα σταγόνα στην αρχή χτυπώντας με το σύρμα ή με το μπλέντερ να δουλεύει σε υψηλή ταχύτητα.
Μόλις το μίγμα αρχίσει να πήζει λιγάκι και ξεκινήσει η ομογενοποίηση, προσθέτετε το λάδι με αργή και σταθερή ροή.
Τοποθετείτε τη βινεγκρέτ στη συντήρηση κλεισμένη σε πλαστικό ή γυάλινο σκεύος με καπάκι. Μπορείτε να τη διατηρήσετε για 1 με 2 εβδομάδες.
Δεδομένου πως στη συντήρηση κάποια στιγμή θα «κόψει», θα την ανακατέψετε καλά πριν τη χρήση, ώστε να την επαναφέρετε.
Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις