Προετοιμασία: 15΄
Υλικά
100ml ξίδι λευκό
50 γραμμάρια κρεμμύδι ψιλοκομμένο και σοταρισμένο
2 σκελίδες σκόρδο
30 γραμμάρια μέλι
20 γραμμάρια (1 κουταλάκι σούπας) μουστάρδα ντιζόν
40 γραμμάρια μουστάρδα με κόκκους
175ml ηλιέλαιο
125ml ελαιόλαδο
1 κουταλάκι σούπας θυμάρι φρέσκο ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Τοποθετείτε όλα τα υλικά εκτός του λαδιού σ’ ένα μπολ ή στο μπλέντερ.
Προσθέτετε το λάδι σιγά σιγά, σχεδόν σταγόνα σταγόνα στην αρχή χτυπώντας με το σύρμα ή με το μπλέντερ να δουλεύει σε υψηλή ταχύτητα.
Μόλις το μίγμα αρχίσει να πήζει λιγάκι και ξεκινήσει η ομογενοποίηση, προσθέτετε το λάδι με αργή και σταθερή ροή.
Τοποθετείτε τη βινεγκρέτ στη συντήρηση κλεισμένη σε πλαστικό ή γυάλινο σκεύος με καπάκι. Μπορείτε να τη διατηρήσετε για 1 με 2 εβδομάδες.
Δεδομένου πως στη συντήρηση κάποια στιγμή θα «κόψει», θα την ανακατέψετε καλά πριν τη χρήση, ώστε να την επαναφέρετε.