Προετοιμασία: 15΄

Υλικά

100ml ξίδι λευκό

50 γραμμάρια κρεμμύδι ψιλοκομμένο και σοταρισμένο

2 σκελίδες σκόρδο

30 γραμμάρια μέλι

20 γραμμάρια (1 κουταλάκι σούπας) μουστάρδα ντιζόν

40 γραμμάρια μουστάρδα με κόκκους

175ml ηλιέλαιο

125ml ελαιόλαδο

1 κουταλάκι σούπας θυμάρι φρέσκο ψιλοκομμένο

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Τοποθετείτε όλα τα υλικά εκτός του λαδιού σ’ ένα μπολ ή στο μπλέντερ.

Προσθέτετε το λάδι σιγά σιγά, σχεδόν σταγόνα σταγόνα στην αρχή χτυπώντας με το σύρμα ή με το μπλέντερ να δουλεύει σε υψηλή ταχύτητα.

Μόλις το μίγμα αρχίσει να πήζει λιγάκι και ξεκινήσει η ομογενοποίηση, προσθέτετε το λάδι με αργή και σταθερή ροή.

Τοποθετείτε τη βινεγκρέτ στη συντήρηση κλεισμένη σε πλαστικό ή γυάλινο σκεύος με καπάκι. Μπορείτε να τη διατηρήσετε για 1 με 2 εβδομάδες.

Δεδομένου πως στη συντήρηση κάποια στιγμή θα «κόψει», θα την ανακατέψετε καλά πριν τη χρήση, ώστε να την επαναφέρετε.