Κυριακή
22 Δεκεμβρίου 2024

Χοιρινά σουβλάκια σε BBQ

Μαγειρική

Για 8 άτομα

Ετοιμασία: 30 λεπτά

Μαγείρεμα: 30 λεπτά

Υλικά

- 1+½ κιλό χοιρινό κρέας σπάλα

- Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

- Λεμόνια για το τέλος

Εκτέλεση

1. Πλένουμε καλά το κρέας και αφού στραγγίσει, το κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Μετά, τα περνάμε στα ειδικά καλαμάκια για σουβλάκια, φροντίζοντας να μοιράσουμε ομοιόμορφα τα κομμάτια που έχουν λίπος. Δεν αλατοπιπερώνουμε από πριν τα σουβλάκια για να μην χάσουν τα υγρά τους.

2. Θα χρειαστούμε 1 με 1+½ κιλά κάρβουνα τα οποία τοποθετούμε στη ψησταριά, σε σορό. Στη κορυφή βάζουμε σε 3-4 τούφες βαμβακιού, εμποτισμένες με οινόπνευμα και ανάβουμε. Σε 25 λεπτά περίπου τα κάρβουνα θα είναι έτοιμα, εύκολα, γρήγορα και χωρίς καπνό.

3. Όταν τα κάρβουνα έχουν ανάψει καλά, τα απλώνουμε στη ψησταριά και ρίχνουμε στάχτη πάνω στα κάρβουνα αν η θερμοκρασίας είναι μεγάλη. Τη σχάρα την τοποθετούμε κοντά στα κάρβουνα. Έπειτα, βάζουμε τα σουβλάκια και τα ψήνουμε καλά από όλες τις μεριές.

Αλατοπιπερώνουμε μία φορά στο πρώτο γύρισμα. Προσοχή, δεν θα πρέπει να τα ψήσουμε πολύ γιατί στεγνώσουν και ξεραίνονται. Όταν πάρουν χρώμα, τα βγάζουμε, τα περιχύνουμε με το λεμόνι και ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πατάτες γεμιστές με σπανάκι

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 20 λεπτά Υλικά - 4 μεγάλες πατάτες - 300 γραμμάρια σπανάκι (πλυμένο και καθαρισμένο) - 1 κόκκινη γλυκιά πιπεριά (ψιλοκο...

Ντοματοκεφτέδες Σαντορίνης

Για 20 κομμάτια Ετοιμασία: 15 λεπτά Μαγείρεμα: 20 λεπτά Υλικά - 6-7 ντομάτες ώριμες - 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα - 1-2 αυγά χτυπημένα - 200 γραμμάρια τυρί φέ...

Αστακομακαρονάδα

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 10 λεπτά Μαγείρεμα: 25 λεπτά Υλικά - 1 κιλό φρέσκος αστακός ή κατεψυγμένος (ή δύο μικροί) - Μισό φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο - Μισό κιλό σπα...

Φόρτωση άρθρων...