Δευτέρα
25 Νοεμβρίου 2024

Χοιρινές μπριζόλες γεμιστές με τυρί

Μαγειρική
Για 4 άτομα

Προετοιμασία: 15'

Μαγείρεμα: 25'

Υλικά

4 χοιρινές σπαλομπριζόλες πάχους 2,5 εκατοστών
100 γραμμάρια τυρί Μετσοβόνε, σε μικρά μπαστουνάκια
2 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
3 κουταλάκια γλυκού θυμάρι (ή λεμονοθύμαρο)
2 κουταλάκια σούπας λάδι
½ φλιτζάνι κρασί λευκό
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Χαράζετε μια βαθιά «τσέπη» στο ψαχνό της κάθε μπριζόλας. Τις τοποθετείτε σε δοχείο στο οποίο χωρούν σε μία στρώση και τις περιχύνετε με το κρασί. Τις αφήνετε να μαριναριστούν για 4 ώρες περίπου ή όλο το βράδυ.

Ανακατεύετε τα μπαστουνάκια του τυριού με το σκόρδο και το θυμάρι. Προσθέτετε το λάδι, ανακατεύετε και χωρίζετε το μίγμα σε τέσσερα μέρη.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC. Αλατοπιπερώνετε τις μπριζόλες και γεμίζετε τις «τσέπες» με το μίγμα του τυριού. Κλείνετε τα ανοίγματα με οδοντογλυφίδες και τοποθετείτε τις μπριζόλες σε λαδωμένο ταψί. Προσθέτετε το κρασί από το μαρινάρισμα και μισό φλιτζάνι νερό.

Ψήνετε τις μπριζόλες στο φούρνο, στην πάνω σχάρα, για περίπου 20 λεπτά γυρίζοντας τες από την άλλη πλευρά στη μέση του ψησίματος. Αν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο νερό.

Όταν μαλακώσουν, γυρίζετε τον φούρνο στο γκριλ και τις ψήνετε και από τις δύο πλευρές για να πάρουν χρώμα. Σερβίρετε με φέτες λεμονιού και τηγανητές πατάτες.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ντολμαδάκια με ντομάτα και μελιτζάνα

Για 3-4 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 60 λεπτά Υλικά - 300-350 γραμμάρια αμπελόφυλλα κονσέρβας ή φρέσκα (ζεματισμένα για 5 λεπτά σε αλατισμένο νερό και στραγγισμ...

Ντοματόπιτα

Για 16+ κομμάτια Ετοιμασία: 10 λεπτά Μαγείρεμα: 60 λεπτά Υλικά - 2 φύλλα κουρού - 5-6 ντοματάκια πομοντόρο - 2 ξερά κρεμμύδια (ψιλοκομμένα) - Αρκετός μαϊντανός...

Ζυμαρικά με σπανάκι

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 30 λεπτά Υλικά - 500 γραμμάρια σπαγγέτι (ή άλλα ζυμαρικά) - 350-400 γραμμάρια φρέσκο σπανάκι - Ελαιόλαδο - 2-3 σκελί...

Φόρτωση άρθρων...