Δευτέρα
25 Νοεμβρίου 2024

Χοιρινές πανσέτες στο τηγάνι με λεμόνι και ρίγανη

Μαγειρική
Μερίδες: 4

Χρόνος προετοιμασίας: 10'
Χρόνος μαγειρέματος: 15'

Υλικά

1 κιλό χοιρινή πανσέτα σε λεπτές φέτες
100 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 πρέζες ρίγανη
χυμό από 2 λεμόνια
ανθός αλατιού, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Βάζετε τις πανσέτες σε ένα μεγάλο μπολ και τις αλατοπιπερώνετε καλά. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ρίχνετε το ελαιόλαδο και μόλις κάψει, στρώνετε μέσα τις πανσέτες τη μία δίπλα στην άλλη (αν χρειαστεί τις ψήνετε σε δύο δόσεις).

Τις ψήνετε από τη μία πλευρά για 3-4 λεπτά, μέχρι να κάνουν ωραία κρούστα. Κατόπιν τις γυρίζετε και από την άλλη και συνεχίζετε το ψήσιμο για 3-4 λεπτά επιπλέον -αν θέλετε, τις ψήνετε για λίγα λεπτά παραπάνω.

Σβήνετε τις πανσέτες με τον χυμό λεμονιού και τις πασπαλίζετε με τη ρίγανη. Τις τοποθετείτε σε μια ζεστή πιατέλα και τις σερβίρετε αμέσως όσο είναι ζεστές συνοδεύοντας τις με σαλάτα που αποτελείται από ψιλοκομμένο λάχανο και σέλινο, ψιλοτριμμένο καρότο και ξινόμηλο.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Οσομπούκο αλά μιλανέζε

Για 4-5 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 100 λεπτά Υλικά - 1.000-1.200 γραμμάρια μοσχαρίσιο ποντίκι (σε μεσαία κομμάτια) - 3 κουταλάκια σούπας αλεύρι για όλες τι...

Ντοματόπιτα

Για 16+ κομμάτια Ετοιμασία: 10 λεπτά Μαγείρεμα: 60 λεπτά Υλικά - 2 φύλλα κουρού - 5-6 ντοματάκια πομοντόρο - 2 ξερά κρεμμύδια (ψιλοκομμένα) - Αρκετός μαϊντανός...

Μοσχαρίσιο συκώτι τηγανιά

Για δύο άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 25 λεπτά Υλικά Για το συκώτι - 500 γραμμάρια συκώτι μοσχαρίσιο - 1 ξερό κρεμμύδι (σε ροδέλες) - 2-3 πράσινες πιπερ...

Φόρτωση άρθρων...