Δευτέρα
25 Νοεμβρίου 2024

Χοιρινό φιλέτο με κάστανα και μήλο

Μαγειρική

Για 2 άτομα

Ετοιμασία: 15΄

Μαγείρεμα: 40΄

Υλικά

- Μισό κιλό φιλέτα χοιρινού - 300 γρ. κάστανα (καθαρισμένα ή όχι) - 1 ξινόμηλο - 1 κουτ. σούπας βούτυρο - 1κουταλάκι καστανή ζάχαρη - Αλεύρι για όλες τις χρήσεις - 2 κουτ. σούπας παρθένο ελαιόλαδο

- 1 σκ. ψιλ. σκόρδο

- 1 κανέλα (ξυλάκι)

- Αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι, πάπρικα

- 30 ml. κονιάκ

- 240 ml. κόκκινο κρασί

Εκτέλεση

1. Κόβουμε το φιλέτο χοιρινού σε φέτες, χοντρές όσο θέλουμε, αφού πρώτα αφαιρέσουμε το πολύ λίπος. Σε λεκανίτσα, αναμειγνύουμε αλεύρι, ψιλοκομμένο σκόρδο και πιπέρι και περνάμε από καλό αλεύρωμα το χοιρινό. Καθαρίζουμε τα κάστανα χαράζοντας τα αρχικά και μετά ζεματίζοντας τα ελαφρά. Παράλληλα, κόβουμε το μήλο σε φέτες στις οποίες ρίχνουμε τη ζάχαρη, πασπαλίζοντας τες.

2. Σοτάρουμε σε τηγάνι το βούτυρο με τα ζαχαρωμένα μήλα, σε δυνατή φωτιά, ώσπου να πάρουν χρώμα απ’ όλες τις πλευρές. Στο τέλος, σβήνουμε με το κονιάκ και τα αποσύρουμε από το μάτι. Σε άλλο τηγάνι, τύπου γουοκ, σοτάρουμε το χοιρινό σε ελαιόλαδο ώσπου να ροδίσει. Έπειτα, προσθέτουμε τη κανέλα, το μπαχάρι (καμιά 10αριά κόκκους), τα καθαρισμένα κάστανα (ολόκληρα ή μισά) και τέλος το κρασί. Μαγειρεύουμε σε χαμηλωμένη φωτιά ώσπου να πήξει η σάλτσα και αλατοπιπερώνουμε όσο χρειάζεται. Τέλος, αφού αποσύρουμε από το μάτι προσθέτουμε τα σοταρισμένα μήλα και αναμειγνύουμε ελαφρά.30

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Οσομπούκο αλά μιλανέζε

Για 4-5 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 100 λεπτά Υλικά - 1.000-1.200 γραμμάρια μοσχαρίσιο ποντίκι (σε μεσαία κομμάτια) - 3 κουταλάκια σούπας αλεύρι για όλες τι...

Κολοκυθάκια γεμιστά με αυγολέμονο

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 40 λεπτά Υλικά - 12 μέτρια κολοκυθάκια μέτρια - 350 γραμμάρια μοσχαρίσιος κιμάς - 1 κρασοπότηρο ρύζι καρολίνα (ίσως και...

Πίτσα με μελιτζάνα και μοτσαρέλα

Για 8 κομμάτια Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 30 λεπτά Υλικά Για τη ζύμη - 250 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του - 1 φλιτζάνι τσαγιού χλιαρό γάλα - 1 κου...

Φόρτωση άρθρων...