Δευτέρα
25 Νοεμβρίου 2024

Χοιρινό με αγκινάρες αβγολέμονο

Μαγειρική
Μερίδες: 6

Χρόνος προετοιμασίας: 25’
Χρόνος μαγειρέματος: 2:00'

Υλικά

2 κιλά χοιρινό ή αρνί μπούτι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 ποτηράκι λευκό κρασί
αλάτι, πιπέρι
15 αγκινάρες
χυμό από 1 λεμόνι

Για το αβγολέμονο

2 αβγά
2 λεμόνια, το χυμό

Εκτέλεση

Σοτάρετε το κρέας στο λάδι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Προσθέτετε αλατοπίπερο, σβήνετε με κρασί, ρίχνετε δύο φλιτζάνια νερό στην κατσαρόλα και σιγοβράζετε για μιάμιση ώρα ή όσο χρειαστεί να μαλακώσει και να ψηθεί καλά το κρέας.

Στο μεταξύ καθαρίζετε τις αγκινάρες και τις κόβετε κατά μήκος στη μέση. Τις ρίχνετε σε νερό με χυμό από ένα λεμόνι. Όταν γίνει το κρέας προσθέτετε στην κατσαρόλα τις αγκινάρες.

Αν δεν έχει αρκετό ζουμάκι, προσθέτετε νερό και βράζετε για 15 λεπτά περίπου, μέχρι να γίνουν τρυφερές οι αγκινάρες.

Μέσα σε ένα μπολ χτυπάτε τα αβγά πολύ καλά με αβγοδάρτη να αφρίσουν και προσθέτετε σταδιακά το χυμό του λεμονιού. Με μια κουτάλα παίρνετε το ζουμί του φαγητού από την κατσαρόλα και το ρίχνετε στα αβγά εξακολουθώντας το χτύπημα.

Ρίχνετε το αβγολέμονο στην κατσαρόλα και την τραβάτε από τη φωτιά. Γυρίζετε την κατσαρόλα κυκλικά και κουνάτε να πάει παντού το αβγολέμονο και αφήνετε την κατσαρόλα σε σβηστή φωτιά. Κόβετε ο κρέας σε φέτες και σερβίρετε.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κολοκυθάκια γεμιστά με αυγολέμονο

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 40 λεπτά Υλικά - 12 μέτρια κολοκυθάκια μέτρια - 350 γραμμάρια μοσχαρίσιος κιμάς - 1 κρασοπότηρο ρύζι καρολίνα (ίσως και...

Οσομπούκο αλά μιλανέζε

Για 4-5 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 100 λεπτά Υλικά - 1.000-1.200 γραμμάρια μοσχαρίσιο ποντίκι (σε μεσαία κομμάτια) - 3 κουταλάκια σούπας αλεύρι για όλες τι...

Κοτόπιτα με μανιτάρια και σφολιάτα

Για πυρέξ 20x10 εκατοστών Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 70 λεπτά Υλικά - 2 κουταλάκια σούπας ελαιόλαδο - 7-8 κομμάτια από στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκαλα - 8 φέτε...

Φόρτωση άρθρων...