Δευτέρα
25 Νοεμβρίου 2024

Χοιρινό με μέλι και πορτοκάλι

Μαγειρική

Για 10 άτομα

Ετοιμασία: 10΄

Μαγείρεμα: 180΄

Υλικά

- 3 κιλά χοιρινό μπούτι

- 2 πορτοκάλια (σε φέτες) - Πατάτες (όσες θέλουμε σε φέτες)

- 1 φλιτζάνι νερό

- 7 κουτ. σούπας λιωμένο βούτυρο

- Αλάτι, πιπέρι

Για τη μαρινάδα

- Χυμός από 2 πορτοκάλια

- ½ φλιτζάνι μέλι

- 1 φλιτζάνι λευκό κρασί

- 2 κουταλιές μουστάρδα

- Γαρίφαλα - 2 σκελ. σκόρδο

- Αλάτι, πιπέρι, δενδρολίβανο

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε το χοιρινό και το αλατοπιπερώνουμε. Σε μεγάλο μπολ, αναμειγνύουμε τα υλικά της μαρινάδας και βουτάμε το χοιρινό στο μείγμα. Έπειτα, σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε στο ψυγείο για όλο το βράδυ, γυρίζοντας πάντως συνέχεια πλευρές στο μπούτι ώστε η μαρινάδα να πάει παντού.
  2. Την επόμενη μέρα, τοποθετούμε το μπούτι στο ταψί, χαράζουμε την επιφάνεια του σε ρόμβους με κοφτερό μαχαίρι, πασπαλίζουμε τα γαρίφαλα και προσθέτουμε τη μαρινάδα. Έπειτα, απλώνουμε τις πατάτες (σε ροδέλες), τις φέτες πορτοκάλι και στο τέλος προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και το νερό. Τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 3 περίπου ώρες. Κατά διαστήματα περιχύνουμε το κρέας με το ζουμί του από το ταψί και στο τέλος αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο για να ροδίσει στην επιφάνεια του.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πίτσα με μελιτζάνα και μοτσαρέλα

Για 8 κομμάτια Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 30 λεπτά Υλικά Για τη ζύμη - 250 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του - 1 φλιτζάνι τσαγιού χλιαρό γάλα - 1 κου...

Ζυμαρικά με σπανάκι

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 30 λεπτά Υλικά - 500 γραμμάρια σπαγγέτι (ή άλλα ζυμαρικά) - 350-400 γραμμάρια φρέσκο σπανάκι - Ελαιόλαδο - 2-3 σκελί...

Φόρτωση άρθρων...