Μερίδες: 4

Χρόνος προετοιμασίας: 15'

Χρόνος μαγειρέματος: 20'

Υλικά

2 μέτριες κόκκινες ντομάτες, κομμένες στα 4

2 μέτριες πράσινες ντομάτες, κομμένες στα 4

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1 κoυταλάκι γλυκού ρίγανη, ξερή

1 πιπεριά κέρατο, σε ροδέλες

1 μικρό κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες

1 μεγάλο μάτσο γλιστρίδα, καθαρισμένη και καλά στεγνωμένη

150 γραμμάρια φέτα

100 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

2 κουταλάκια σούπας βαλσάμικο ξίδι

φύλλα από 2-3 κλωνάρια φρέσκια ρίγανη

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200οC. Λαδώνετε ελαφρώς ένα μέτριο ταψί και βάζετε εκεί τα κομμάτια της ντομάτας. Σκορπίζετε από πάνω το σκόρδο, ραντίζετε με 50ml από το ελαιόλαδο και πασπαλίζετε με τη ρίγανη, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Ανακατεύετε καλά με τα χέρια σας και απλώνετε τις ντομάτες στο ταψί σε μονή στρώση. Τις ψήνετε για 20΄ μέχρι να μαλακώσουν, να βγάλουν λίγα από τα υγρά τους και να ζαρώσει η φλούδα τους.

Βγάζετε τις ντομάτες σε ένα μπολ με ένα πιρούνι και κρατάτε στο ταψί τα υγρά του ψησίματος.

Βάζετε τη γλιστρίδα σε μια σαλατιέρα και προσθέτετε την πιπεριά, το κρεμμύδι, τις φουρνιστές ντομάτες και τη φέτα. Αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε απαλά. Σουρώνετε το λιγοστό ζουμί που έχει μείνει στο ταψί και το βάζετε σε ένα μπολάκι.

Προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το βαλσαμικό ξίδι, χτυπάτε με ένα πιρούνι και περιχύνετε τη σαλάτα. Σκορπάτε λίγα φύλλα φρέσκιας ρίγανης και σερβίρετε αμέσως.