Για αρκετά κομμάτια

Ετοιμασία: 20+΄

Μαγείρεμα: 20΄

Υλικά

- 3 κούπες αλεύρι (όλες οι χρήσεις)

- 1 κούπα ζάχαρη

- 1 κούπα μαργαρίνη (σε θερμοκρασία δωματίου)

- 1 μεγάλο αυγό ή 2 μικρά (σε θερμοκρασία δωματίου)

- 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ

- ½ κουταλάκι αλάτι

- 1 κουταλάκι εσάνς (της αρεσκείας σας)

Εκτέλεση

1. Κοσκινίζω το αλεύρι με τη μπέικιν πάουντερ. Έπειτα χτυπάω το βούτυρο με τη ζάχαρη ώσπου να αφρατέψει πολύ καλά. Προσθέτω το αυγό στο μείγμα βουτύρου και μόλις αναμειχθεί καλά και ενωθούν όλα τα υλικά, προσθέτω το αλάτι και την εσάνς της αρεσκείας μου. Στο τέλος ρίχνω το αλεύρι, κουταλιά-κουταλιά στο μείγμα και ανακατεύω ώσπου να δημιουργηθεί μια ομοιογενής ζύμη μπισκότων. Βάζω στο ψυγείο τη ζύμη για 1 ώρα σκεπασμένη ερμητικά με μεμβράνη.

2. Σε καθαρή επιφάνεια, ανοίγω με πλάστη τη ζύμη σε φύλλο πάχους περίπου μισού εκατοστού. Έπειτα, χρησιμοποιώντας κούπ πάτ δημιουργώ τα σχηματάκια και τα μεγέθη μπισκότων που θέλω, τοποθετώντας τα έπειτα σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 με 175 βαθμούς, για 20 περίπου λεπτά, κάτι που βέβαια εξαρτάται και από το πάχος και το μέγεθος του μπισκότου καθώς και αν θα τα ψήσουμε στον αέρα. Τέλος, διακοσμούμε τα μπισκοτάκια με ρευστό γλάσο ή ζαχαρόπαστα. Επίσης η ζύμη αυτή μπορεί και να χρωματιστεί.