Κυριακή
22 Δεκεμβρίου 2024

Χταποδάκι γιουβέτσι

Μαγειρική

Για 5-6 άτομα

Ετοιμασία: 10 λεπτά

Μαγείρεμα: 50 λεπτά

Υλικά

- 1 μεγάλο χταπόδι (ή πολλά μικρότερα)

- Μισό φλιτζάνι ξίδι (κατά προτίμηση λευκό)

- 3 μεγάλα φύλλα δάφνης

- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι

- Ελαιόλαδο

- Αλάτι, πιπέρι

- Θυμάρι ξερό

- 1 κονσέρβα ντομάτα (κονκασέ ή ντοματοχυμός)

- Μισό κιλό κριθαράκι μέτριο

- Πιπεριά Φλωρίνης (τουρσί) ή φρέσκια (πράσινη ή κόκκινη)

Εκτέλεση

1. Βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα το χταπόδι να μαλακώσει μαζί με τις δάφνες και το ξίδι, σε χαμηλή πάντα φωτιά (θα σας πάρει κάνα μισάωρο αλλά εξαρτάται βέβαια και από τα χταπόδια). Προσοχή, δεν βάζουμε καθόλου νερό. Αφού βράσει το χταπόδι και πιεί όλα τα υγρά του, το βάζουμε σε ταψάκι και ετοιμάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.

2. Σοτάρουμε το κρεμμύδι, χοντροκομμένο και το βάζουμε στο ταψί. Κόβουμε και την πιπεριά Φλωρίνης. Αν δεν έχετε τουρσί, σοτάρετε μαζί με το κρεμμύδι μια φρέσκια πιπεριά, ψιλοκομμένη.

Καλό είναι να σοτάρετε όλα τα υλικά έτσι ώστε να μαλακώσουν γιατί η διάρκεια του ψησίματος στο φούρνο δεν είναι μεγάλη. Στη συνέχεια, προσθέτουμε και τη ντομάτα, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο, θυμάρι και μπόλικο νερό, καλύτερα χλιαρό.

Έχουμε ήδη προθερμάνει το φούρνο στους 200 βαθμούς και βάζουμε μέσα το ταψάκι και περιμένουμε μέχρι να βράσει το νερό.

Στο μεταξύ, σε αντικολλητικό τηγάνι, βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και θωρακίζουμε το κριθαράκι. Όταν βράσει το νερό στο φούρνο, προσθέτουμε και το κριθαράκι.

Ανακατεύουμε συχνά μέχρι να περάσει περίπου ένα τέταρτο με είκοσι λεπτά και μετά σβήνουμε το φούρνο και αφήνουμε μέσα το φαγητό να φουσκώσει το κριθαράκι.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Παστίτσιο με κοτόπουλο και μανιτάρια

Για 10-12 κομμάτια Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 70 λεπτά Υλικά Για τη γέμιση - 6 φιλεταρισμένα μπούτια κοτόπουλου - 1 πακέτο μανιτάρια λευκά - 1 κουτάκι ντομ...

Πεϊνιρλί

Για 2-3 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά (+αναμονή για το φούσκωμα) Μαγείρεμα: 30 λεπτά Υλικά - 350 γραμμάρια αλεύρι - 1 κουταλάκι αλάτι - 1 κουταλάκι ζάχαρη - 200 ml...

Πατάτες γεμιστές με σπανάκι

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 20 λεπτά Υλικά - 4 μεγάλες πατάτες - 300 γραμμάρια σπανάκι (πλυμένο και καθαρισμένο) - 1 κόκκινη γλυκιά πιπεριά (ψιλοκο...

Φόρτωση άρθρων...