Για 3-4 άτομα
Ετοιμασία: 10 λεπτά
Μαγείρεμα: 50 λεπτά
Υλικά
- 1.200 γραμμάρια χταπόδι
- Μισό κιλό μακαρονάκι κοφτό (μακαροτσίνια)
- 5 ώριμες ντομάτες (περασμένες από μούλτι)
- Μισό κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
- 1 ποτήρι ελαιόλαδο
- 3 κρεμμύδια (ψιλοκομμένα)
- 1 ξυλαράκι κανέλα
- 5 ποτήρια ζεστό νερό
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
1. Πλένουμε καλά το χταπόδι. Το βάζουμε μετά σε κατσαρόλα, χωρίς νερό, να φύγουν τα υγρά του. Ότι νερό βγάλει το πετάμε. Έπειτα, το κόβουμε σε μικρά κομμάτια και το βάζουμε ξανά στην κατσαρόλα, μαζί με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το λάδι, για να σοταριστεί καλά σε όλες τις πλευρές του.
Όταν πλέον είναι έτοιμο, προσθέτουμε τις ντομάτες, αφού τις έχουμε περάσει από το μούλτι, ρίχνουμε τη ζάχαρη, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε και την κανέλα. Όταν βράσει το χταπόδι και έχει αρχίσει ήδη να μαλακώνει, προσθέτουμε πέντε ποτήρια ζεστό νερό και μετά τα ζυμαρικά. Μαγειρεύουμε για 25 με 30 λεπτά και όταν το φαγητό μείνει μόνο με τη σάλτσα του, το σερβίρουμε ζεστό.