Παρασκευή
15 Νοεμβρίου 2024

Ζυμαρικά με σπανάκι

Για 4 άτομα

Ετοιμασία: 20 λεπτά

Μαγείρεμα: 30 λεπτά

Υλικά

- 500 γραμμάρια σπαγγέτι (ή άλλα ζυμαρικά)

- 350-400 γραμμάρια φρέσκο σπανάκι

- Ελαιόλαδο

- 2-3 σκελίδες σκόρδο

- 2 μικρές πιπερίτσες τσίλι (ψιλοκομμένες)

- Φρέσκια ρίγανη (ψιλοκομμένη)

- ¾ φλιτζάνια τσαγιού παρμεζάνα (ή κεφαλοτύρι) τριμμένη

- Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

1. Καθαρίζω το σπανάκι, χωρίζω τα φύλλα του, τα πλένω καλά και τα αφήνω να στραγγίξουν. Βράζω τα ζυμαρικά σε κατσαρόλα, με μπόλικο αλατισμένο νερό, ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας τους. Τα στραγγίζω, τα ανακατεύω με μια κουταλιά ελαιόλαδο και τα διατηρώ ζεστά.

2. Ζεσταίνω λίγο ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρω τις σκελίδες του σκόρδου για μερικά λεπτά. Προσθέτω τα φύλλα του σπανακιού, τις πιπερίτσες, τη ρίγανη και ανακατεύω για λίγο. Βάζω τα ζυμαρικά σε βαθιά λεκάνη και τα περιχύνω με το μείγμα σπανακιού. Προσθέτω το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύω καλά.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ζυμαρικά με σπανάκι

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 30 λεπτά Υλικά - 500 γραμμάρια σπαγγέτι (ή άλλα ζυμαρικά) - 350-400 γραμμάρια φρέσκο σπανάκι - Ελαιόλαδο - 2-3 σκελί...

Πίτα με κολοκυθάκια και τυριά

Για οκτώ κομμάτια Ετοιμασία: 25 λεπτά Μαγείρεμα: 45 λεπτά Υλικά - 1 φύλλο φρέσκιας σφολιάτας (ή σπιτική) - 4 μεγάλα πράσινα κολοκυθάκια - 250 γραμμάρια τυρί φέτα ...

Μαντί ποντιακά

Για 4-6 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά (+ αναμονή για τα ζυμαρικά) Μαγείρεμα: 45 λεπτά Υλικά - 1+½ κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις - 2 αυγά - 1 κουταλάκι αλάτι - Χ...

Φόρτωση άρθρων...