Τετάρτη
02 Οκτωβρίου 2024

Ανακαλύφθηκαν υπόγεια τμήματα υδραγωγείων 2000 ετών (Photos)

Μία σημαντική ανακάλυψη έκαναν αρχαιολόγοι σε μία αρχαία πόλη με πλούσια ελληνική ιστορία. Συγκεκριμένα, ανακάλυψαν υδραγωγεία 2000 ετών σε μια γνωστή για τα αρχαιολογικά της ευρήματα περιοχή, ήδη από την εποχή των Χετταίων, στην οποία οι πόλεις χτίστηκαν η μία πάνω στην άλλη.

Η ανακάλυψη έγινε στην γειτονιά του Kemerhisar, στο Bor, στην πόλη Νίγδη (σήμερα οι Τούρκοι την λένε Νιτζέ) στην Καππαδοκία. Εδώ οι αρχαιολογικές ανασκαφές έφεραν στο φως τμήματα από υδραγωγεία, σχεδόν 2.000 ετών.

Το Kemerhisar, είναι ένας προστατευόμενος αρχαιολογικός χώρος και έχει φιλοξενήσει πολλούς πολιτισμούς. Στη διάρκεια του βασιλείου των Χετταίων, ήταν γνωστό ως Tuwanuva, ενώ κατά τη Ρωμαϊκή περίοδο, η πόλη ήταν γνωστή ως Τύανα.

Ανακαλύφθηκαν υπόγεια τμήματα υδραγωγείων 2000 ετών

Τα Τύανα

Τα Τύανα ήταν αρχαία πόλη στη μικρασιατική περιοχή της Καππαδοκίας, στην επαρχία Νίγδης της Κεντρικής Ανατολίας στην Τουρκία. Κατά τον Ελληνικό μύθο η πόλη ονομαζόταν κατ’ αρχήν Θόανα, διότι ο Θόας, ένας Θραξ βασιλιάς, ήταν ο ιδρυτής τους, στην Καππαδοκία, στους πρόποδες του όρους Ταύρου και κοντά στις Θύρες της Κιλικίας. Από τα Τύανα πέρασαν με τα στρατελυματα τους ο Κύρος και ο Μέγας Αλέξανδρος.

Μεγάλο μέρος της αρχαίας πόλης Τύανας, βρίσκεται κάτω από το Kemerhisar, έναν σημαντικό οικισμό, πρωτεύουσα του βασιλείου της νότιας Καππαδοκίας, της ύστερης Ρωμαϊκής Περιόδου.

«Είναι η πρώτη αρχαία πόλη που, μετά το πέρασμα Γκιουλέκ, ανοίγεται προς την Κεντρική Ανατολία, αποτελώντας μία σημαντική τοποθεσία. Λόγω της γεωγραφικής της θέσης, η πόλη Τύανα κατοικείτο αδιάλειπτα για τουλάχιστον 5.000 χρόνια. Η σημερινή κοινότητα του Kemerhisar, είναι χτισμένη επάνω στην αρχαία αυτή πόλη».

Κατά τη Ρωμαϊκή περίοδο, στην πόλη χτίστηκαν πολλά κτίρια, και αποτέλεσε έναν μεγάλο οικισμό με ανάκτορα, ναούς, υδραγωγεία και πολλές κοινότητες. Υπήρξε σημαντικό κέντρο, με θρησκευτική επιρροή, τόσο κατά τη διάρκεια του παγανισμού όσο και αργότερα, στους χριστιανικούς και ρωμαϊκούς χρόνους.

Ανακαλύφθηκαν υπόγεια τμήματα υδραγωγείων 2000 ετών

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Βρέθηκε άγαλμα σε υπόνομο αρχαίας πόλης (Photos)

Ένα μεγάλο άγαλμα εντόπισε ομάδα αρχαιολόγων σε υπόνομο στην αρχαία πόλη Ηράκλεια Σιντική, η οποία ιδρύθηκε από τον βασιλιά Φίλιππο, τον πατέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Στην ίδια πό...

Φόρτωση άρθρων...