Δευτέρα
16 Σεπτεμβρίου 2024

«Έφυγε» η τραγουδίστρια Βούλα Γκίκα - «Η βασίλισσα του σιγόντου»

Ελλάδα

Έφυγε από τη ζωή την Παρασκευή η λαϊκή τραγουδίστρια, Βούλα Γκίκα, σε ηλικία 91 ετών. Η Βούλα Γκίκα βρέθηκε νεκρή μέσα στο σπίτι της στην Κινέτα το απόγευμα της Παρασκευής.

Η «βασίλισσα του σιγόντου», όπως την αποκαλούσαν, γεννήθηκε τον Ιανουάριο του 1933 στον Πειραιά. Λίγο πριν από τον πόλεμο του '40, η οικογένειά της μετακόμισε στον Πειραιά. Ξεκίνησε την καλλιτεχνική της καριέρα από ηλικίας 18 ετών παρά τα δύσκολα ήθη της εποχής. Πολύ σύντομα αναδείχθηκε σε σπουδαία ρεμπέτισσα τραγουδώντας δίπλα σε σπουδαίους λαϊκούς τραγουδιστές της εποχής όπως με τον Στέλιο Καζαντζίδη, τον Γρηγόρη Μπιθικώτση, τον Στράτο Διονυσίου, τον Πάνο Γαβαλά, τον Μιχάλη Μενιδιάτη, κ.ά.

Παρέμεινε στα λαϊκό στερέωμα περισσότερο από τρεις δεκαετίες 1950, 1960 και 1970 συμμετέχοντας σε πολλές και μεγάλες επιτυχίες. Σύζυγός της ήταν ο λαϊκός συνθέτης Νίκος Καρανικόλας.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Διοικήτρια ΕΟΠΥΥ: Έτσι «ξεσκεπάστηκε» το κύκλωμα με τις εικονικές συνταγογραφήσεις

Δικαστικώς θα κινηθεί η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ και για τη διασφάλιση των συμφερόντων του, με αφορμή την απάτη που ήρθε στο φως της δημοσιότητας, ενώ ανεξάρτητα με την αποστολή των υποθ...

Καιρός: Έρχονται βροχές και καταιγίδες τις επόμενες ημέρες - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Σε νέο κλοιό κακοκαιρίας αναμένεται να βρεθεί η χώρα μας τις επόμενες ημέρες καθώς έρχονται νέος γύρος βροχοπτώσεων που θα επηρεάσει τη χώρα μας. Όπως ανέφερε ο μετεωρολόγος Γιά...

Φόρτωση άρθρων...