Πέμπτη
19 Σεπτεμβρίου 2024

Εύβοια: Βρέθηκε μοναδικό, μεγάλης ιστορικής αξίας ψηφιδωτό στην Ερέτρια

Πολιτισμός

Ένας ιστορικός “θησαυρός”, αποκαλύφθηκε στην Ερέτρια, όπου σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του eviaonline χρονολογείται τον 4ο αιώνα π.Χ με ιδιαίτερο θέμα που αφορά τον χώρο όπου γίνονταν τα συμπόσια.

Πρόκειται για ένα σπάνιο ψηφιδωτό διαστάσεων 16 τμ, σε πολύ καλή κατάσταση με την παράσταση που απεικονίζει να μην έχει βρεθεί σε ψηφιδωτά, παρά μόνο σε αρχαία αγγεία. Γεγονός που το καθιστά μοναδικό.

Ο αρχαιολογικός θησαυρός, βρέθηκε 50 εκατοστά κάτω από την άσφαλτο κατά την διάρκεια εργασιών. Η Ευβοϊκή γη συνεχίζει να εκπλήσσει με τα πολιτιστικά αποτυπώματα του ένδοξου παρελθόντος σε ποικίλες χρονικές περιόδους που κρύβει μέσα της. Είθε να αξιοποιηθεί και να αναδειχθεί όπως αρμόζει και η νέα αυτή σπάνια ανακάλυψη.

Το evia online γνωρίζει το σημείο που βρέθηκε το μοναδικό εύρημα αλλά για ευνόητους λόγους δεν το αναφέρει.

*φωτό αρχείου

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ο Ορφέας Αυγουστίδης πρωταγωνιστεί σε δύο εμβληματικές θεατρικές παραγωγές

Ο δημοφιλής ηθοποιός Ορφέας Αυγουστίδης ετοιμάζεται για ένα πολύ απαιτητικό θεατρικό φθινόπωρο με δύο εμβληματικούς ρόλους που σημάδεψαν τη θεατρική του πορεία. Θα μεταμορφωθεί ...

Ποίηση παντού

Όταν η δουλειά σου δε σε αφήνει χρόνο να διαβάσεις ένα ποίημα και μετά όταν φεύγεις από κει, τόσα πολλά τα θέματα που έχεις να σκεφτείς, τόσα προβλήματα να λύσεις, οικονομικά, του ...

Φόρτωση άρθρων...