Κυριακή
08 Σεπτεμβρίου 2024

Κίνα: Ταφικός θάλαμος γεμάτος με θησαυρούς βρέθηκε κρυμμένος ανάμεσα στον στρατό από Terracotta

Σε μία σημαντική ανακάλυψη προχώρησαν αρχαιολόγοι στην Κίνα. Η ανακάλυψη έρχεται μισό αιώνα μετά την ανακάλυψη του στρατού από Terracotta. 

Ένα φέρετρο 16 τόνων κρυμμένο με θησαυρούς έχει βρεθεί μέσα σε έναν τάφο που θα μπορούσε να ανήκει στο γιο του πρώτου αυτοκράτορα της Κίνας. 

Οι αρχαιολόγοι αναλύουν το φέρετρο για να αποφανθούν αν τα περιεχόμενά του ανήκουν στον πρίγκιπα Γκάο, παιδί του Τσιν Σι Χουάνγκ – του πρώτου αυτοκράτορα της Κίνας. Ο τάφος είναι ένας από τους εννέα που βρέθηκαν το 2011 και φυλάσσεται στη μεταθανάτια ζωή από το στρατό Terracotta.

Παρά το γεγονός ότι η ανασκαφή συνήθως απαγορεύεται, οι ειδικοί άρχισαν να σκάβουν αφού η βροχή απείλησε να καταστρέψει τον τάφο. Το φέρετρο εμφανίστηκε ανέγγιχτο από ληστές τάφων, αλλά αποσυντέθηκε άσχημα.

Μέσα στον τάφο ανακαλύφθηκαν θησαυροί όπως όπλα και πανοπλίες, νεφρίτη και 6.000 χάλκινα νομίσματα.

Επίσης, υπήρχε ένα ζευγάρι από χρυσές και ασημένιες καμήλες και ένα σύνολο από σκεύη και πιατικά για χρήση στη μετά θάνατον ζωή. «Για πρώτη φορά μετά από 2.000 χρόνια, έχουμε την ευκαιρία να δούμε αν αυτό που έγραψε ο Sima Qian είναι σωστό».

«Μετά το θάνατο του πρώτου αυτοκράτορα, όλοι οι γιοι του είχαν κακό τέλος, οπότε τείνω ακόμα περισσότερο να πιστεύω ότι ο τάφος αυτός ανήκει σε έναν υψηλόβαθμο ευγενή ή αρχηγό του στρατού», δήλωσε ο Jiang Wenxiao, ο επικεφαλής της ανασκαφής.

«Ο τάφος χτίστηκε με μεγάλη ακρίβεια. Τόσο βαθιά, σε μεγάλη κλίμακα. Οι περισσότεροι αρχαίοι τάφοι έχουν συληθεί, οπότε δεν είχαμε πολλές ελπίδες για την αίθουσα του φέρετρου. Αλλά αποδείχτηκε ότι δεν είχε πέσει θύμα ληστείας. Μείναμε κατάπληκτοι», πρόσθεσε ο επικεφαλής της ανασκαφής.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...