Τετάρτη
25 Σεπτεμβρίου 2024

Απέραντη θλίψη για την απώλεια του Γιάννη Μόρτζου – Θρηνεί όλος ο κόσμος της τέχνης

Πολιτισμός

Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Γιάννης Μόρτζος, σε ηλικία 84 ετών. Τον θάνατο του γνωστού ηθοποιού γνωστοποίησε το «Σπίτι του Ηθοποιού» με ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα.

«Σήμερα το πρωί στις 11:30 δυστυχώς χάσαμε τον αγαπημένο μας ηθοποιό Γιάννη Μόρτζο… Η είδηση αυτή μας γέμισε όλους μεγάλη θλίψη… Καλό σου ταξίδι Γιάννη…», αναφέρει στην ανάρτηση.

Στις αρχές Σεπτεμβρίου είχε γίνει γνωστό ότι ο Γιάννης Μόρτζος νοσηλευόταν στο νοσοκομείο αντιμετωπίζοντας το τελευταίο διάστημα σοβαρά προβλήματα υγείας. Αρχικά ο ηθοποιός νοσηλεύτηκε στο Νοσοκομείο «Σωτηρία» με βαρύ αναπνευστικό πρόβλημα.

Όμως, στη συνέχεια επειδή αντιμετώπισε και ένα επιπλέον πρόβλημα με την καρδιά του χρειάστηκε να μεταφερθεί στο «Ασκληπιείο Βούλας». Όλο αυτό το διάστημα, στο πλευρό του βρισκόταν η σύζυγός του, Γιούλη Ζήκου.

Ποιος ήταν ο Γιάννης Μόρτζος

Ο Γιάννης Μόρτζος γεννήθηκε στη Σάμο στις 11 Οκτωβρίου 1940. Σπούδασε θέατρο στη Σχολή του Θεάτρου Τέχνης με δάσκαλό του τον Κάρολο Κουν. Έμεινε κοντά του, ως βασικό στέλεχός του επί 21 χρόνια, μέχρι το 1981.

Ερμήνευσε υπό την καθοδήγησή του σπουδαίους θεατρικούς ρόλους από όλο το φάσμα της θεατρικής γραφής. Ο Γιάννης Μόρτζος συνεργάστηκε με τους περισσότερους Έλληνες ηθοποιούς, σκηνοθέτες, μουσικούς, σκηνογράφους, μεταφραστές. 

Τα τελευταία χρόνια είχε δημιουργήσει το Θέατρο «Τέσσερις εποχές», με το οποίο παρουσίαζε παραστάσεις σε όλη την Ελλάδα.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ανακαλύφθηκε αρχαίος πάπυρος γραμμένος στα ελληνικά – Η έκπληξη των αρχαιολόγων

Έναν αρχαίο πάπυρο γραμμένο στα ελληνικά ανακάλυψαν αρχαιολόγοι. Ενδέχεται αυτό το κομμάτι παπύρου να είναι η πρώτη σωζόμενη αίτηση στα ελληνικά από Εβραίο με αποδέκτη Αιγύπτιο βασ...

Ανακαλύφθηκε μολύβι ματιών 8.200 ετών – Τι αποκαλύπτει για τα αρχαία μυστικά ομορφιάς των γυναικών

Ένα πέτρινο αντικείμενο εντοπίστηκε από αρχαιολόγους στον πιο παλιό προϊστορικό οικισμό που έχει ανακαλυφθεί στην περιοχή Μπουρνόβα της Σμύρνης, στον λόφο Yeşilova. Οι ανασκαφές...

5-7-5

Σήμερα θα εκφραστώ με ένα χαικού: Το δέντρο γέρνει οι πλάκες το πιέζουν ζει, συμβιβασμός. Χαικού λοιπόν, η πιο σύντομη μορφή ποίησης στον κόσμο, που προέρχεται από την ...

Φόρτωση άρθρων...