Παρασκευή
18 Οκτωβρίου 2024

The Stranger’s Case: Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης και Ομάρ Σι σε μία ταινία με διεθνείς διακρίσεις

Ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης διασώζει πρόσφυγες στο Αιγαίο και ο Ομάρ Σι, από το Lupin, διακινητής, σε μία ταινία που διακρίθηκε από τις πρώτες προβολές της.

Οταν μία τραγωδία χτυπά μια οικογένεια στο Χαλέπι, ξεκινά μια αλυσιδωτή αντίδραση γεγονότων που περιλαμβάνει πέντε διαφορετικές οικογένειες σε τέσσερις διαφορετικές χώρες. Ο Γάλλος Ομάρ Σι και ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης πρωταγωνιστούν σε ένα πολυβραβευμένο προσφυγικό δράμα, που στην Ελλάδα, κάνει πρεμιέρα από τους κινηματογράφους στη Θεσσαλονίκη.

Η ταινία έχει αποσπάσει διακρίσεις διεθνώς

Το σκηνοθετικό ντεμπούτο του γνωστού αμερικανού παραγωγού Μπραντ Άντερσεν με τίτλο «The Stranger’s Case» παρακολουθεί την οδύσσεια μιας ομάδας προσφύγων από τη Συρία, καθώς προσπαθούν να διασχίσουν το Αιγαίο και να φτάσουν την Ελλάδα. Η ταινία θα προβληθεί στο τμήμα Ανοιχτοί Ορίζοντες του 65ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Η ταινία απέσπασε πλήθος διακρίσεων σε φεστιβάλ ανά τον κόσμο, ανάμεσά τους και το βραβείο της Διεθνούς Αμνηστίας στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου, ενώ ταξίδεψε και στις Κάννες.

Πρωταγωνιστεί ο γάλλος σούπερ σταρ Ομάρ Σι, ο οποίος μάς χαρίζει μια απ’ τις κορυφαίες ερμηνείες της καριέρας του στον ρόλο ενός διακινητή.

Ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης ξεχωρίζει στον συγκινητικό ρόλο ενός καπετάνιου της ακτοφυλακής που διασώζει έναν Έλληνα καπετάνιο του Λιμενικού που μένει στη Λέσβο και αναζητά καθημερινά τις βάρκες με χιλιάδες πρόσφυγες στα νερά της Μεσογείου.

Στην ταινία συμμετέχουν επίσης οι ηθοποιοί Θάνος Τοκάκης, Ιωάννα Μελή, Αγγελική Παπούλια και Βίκυ Παπαδοπούλου.

Στο The Strangers’ Case, η τραγωδία χτυπά μια οικογένεια στη Συρία, πυροδοτώντας μια σειρά γεγονότων που θα εμπλέξουν και άλλες οικογένειες σε διαφορετικές χώρες (μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα).

 

Δείτε στιγμιότυπο από την ταινία

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Παρουσίαση του βιβλίου «Η Επιχειρούσα Κοινωνία» των Παπανδρόπουλου και Χριστίδη

Οι Εκδόσεις «Παπαζήση» έχουν την τιμή να σας προσκαλέσουν στην παρουσίαση του βιβλίου των Αθανασίου Χ. Παπανδρόπουλου και Κώστα Χ. Χριστίδη «Η Επιχειρούσα Κοινωνία». Η εκδήλωση...

Φόρτωση άρθρων...