Πέμπτη
17 Οκτωβρίου 2024

Τι ανακάλυψαν αρχαιολόγοι σε αρχαία ιερή πόλη (Photos)

Σημαντικές αρχαιολογικές ανακαλύψεις παρουσιάστηκαν για την ιταλική πόλη Terracina, οι οποίες ξαναγράφουν ένα μέρος του παρελθόντος της αρχαίας περιοχής.

Αρχαιολόγοι αποκάλυψαν ότι το Μεγάλο Ιερό του Όρους του Σαν Άντζελο στην ιταλική πόλη Terracina, ήταν αφιερωμένο στην Αφροδίτη και όχι στον Δία. 

Ανακαλύφθηκαν πάνω από 400 τεχνουργήματα στην αρχαία Βαβυλώνα – Νέες πληροφορίες για έναν από τους σημαντικούς πολιτισμούς στην Ιστορία

Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου, στο πλαίσιο των ελεύθερων επισκέψεων στον χώρο της ανασκαφής του ιερού του Σαν Άντζελο και προσέλκυσε μεγάλο πλήθος πολιτών και τουριστών. 

Οι ανασκαφές διεξήχθησαν από το πανεπιστήμιο «Ludwig-Maximilians» του Μονακό, σε συνεργασία με το υπουργείο Πολιτισμού.

Τι ανακάλυψαν αρχαιολόγοι σε αρχαία ιερή πόλη

Στην εκδήλωση αποκαλύφθηκαν εντυπωσιακά στοιχεία για την εξέλιξη της Terracina, μια πόλη της οποίας η ιστορία εκτείνεται από την Εποχή του Σιδήρου έως την μεσαιωνική εποχή. Οι έρευνες έχουν επιβεβαιώσει υποθέσεις οι οποίες προτείνονται εδώ και χρόνια, ενώ έχουν αποδομηθεί βεβαιότητες που θεωρούνταν ακλόνητες έως σήμερα, στην τοπική ιστοριογραφία.

Οι ερευνήτριες Francesca Diosono και Miriam Knechtel,  επικεφαλής της ανασκαφής, με προσωπικό από το ίδρυμα Città di Terracina, εξήγησαν στους παρευρισκόμενους τα νέα στοιχεία που ανακάλυψαν στη διάρκεια των τελευταίων μηνών.

Μία από τις πιο αναπάντεχες αποκαλύψεις είναι η επιβεβαίωση ότι, η Terracina ήταν μια πόλη του 6ου αιώνα π.Χ., πολύ προγενέστερη από ό,τι ήταν γνωστή ως Anxur.

Εκείνη την περίοδο, η Terracina δεν ήταν ρωμαϊκή αποικία, αλλά διατηρούσε φιλικούς δεσμούς με τη Ρώμη, όπως φάνηκε στη ρωμαϊκή εντολή προς στους Καρθαγήνιους να «μην αγγίξουν την Terracina», στη διάρκεια των Καρχηδονιακών πολέμων.

Τι ανακάλυψαν αρχαιολόγοι σε αρχαία ιερή πόλη

Aυτό το γεγονός τονίζει τη στρατηγική σημασία της πόλης, η οποία ήταν ήδη ένα ζωτικής σημασίας εμπορικό λιμάνι της εποχής, από το οποίο εξαγόταν υψηλής ποιότητας κρασί προς άλλα μέρη της Ευρώπης, όπως προκύπτει από ευρήματα βυθισμένων πλοίων ανοιχτά της Γαλλικής Ακτής.

Ακόμη μία από τις πιο σημαντικές ανακαλύψεις, σχετίζονται με τους ναούς της θεάς Φερόνιας και της Αφροδίτης. Σύμφωνα με τα στοιχεία που βρέθηκαν, η πόλη ιδρύθηκε γύρω από το ιερό του Σαν Άντζελο, όπου βρισκόταν ένας ναός αφιερωμένος στη θεά Φερόνια, ο οποίος ανάγεται στον 4ο αιώνα π.Χ.

Αργότερα, στον 2ο αιώνα π.Χ., ιδρύθηκε ένας δεύτερος ναός, γνωστός ως Piccolo Tempio (μικρός ναός), με προσανατολισμό προς το Monte Leano, ένα μέρος που σχετίζεται με την πηγή της Φερόνιας, όπως αναφέρει στα γραπτά του ο Βιργίλιος.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Περιοδική έκθεση στην Κέρκυρα με δημιουργίες κορυφαίων Ελληνίδων από τη Συλλογή Έργων Τέχνης της Alpha Bank

Συνολικά 46 έργα, τα οποία φιλοτέχνησαν σημαντικές καλλιτέχνιδες από τα τέλη του 19ου έως τις αρχές του 21ου αιώνα, παρουσιάζονται στην έκθεση που εγκαινιάστηκε με μεγάλη επιτυχία ...

Παρουσίαση του βιβλίου «Η Επιχειρούσα Κοινωνία» των Παπανδρόπουλου και Χριστίδη

Οι Εκδόσεις «Παπαζήση» έχουν την τιμή να σας προσκαλέσουν στην παρουσίαση του βιβλίου των Αθανασίου Χ. Παπανδρόπουλου και Κώστα Χ. Χριστίδη «Η Επιχειρούσα Κοινωνία». Η εκδήλωση...

«DEMONS» στο Θέατρο «Τζένη Καρέζη»

Του Λαρς Νόρεν / Από 18 Οκτωβρίου / Σκηνοθεσία: Χρήστος Σουγάρης Με τους Ιωάννη Παπαζήση, Ιωάννα Παππά, Γιάννη Κουκουράκη και Μαρίζα Τσάρη

Φόρτωση άρθρων...