Τη σχέση της θάλασσας και του ελληνικού Πολιτισμού παρουσιάζει το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, συμμετέχοντας με δικό του περίπτερο στα «Ποσειδώνια 2022».

 

Η φετινή διοργάνωση της διεθνούς ναυτιλιακής έκθεσης, στην οποία συμμετέχουν 1900 εκθέτες από 87 χώρες, εγκαινιάζεται τη Δευτέρα 6 Ιουνίου στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo, σε φυσική μορφή έπειτα από τέσσερα χρόνια.

 

Όπως δήλωσε η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη: «Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, με ιδιαίτερη χαρά λαμβάνει μέρος στη μοναδική αυτή έκθεση, που προβάλλει τη σχέση του ανθρώπου με τη θάλασσα. Ανάμεσα στην Ευρώπη και την Ανατολή, απλώνονται τα ελληνικά πελάγη με διάσπαρτα εκατοντάδες μικρά και μεγάλα νησιά σε όλη τους την έκταση, μεταφέροντας εδώ και 6.000 χρόνια αγαθά, ιδέες, πολιτισμό. Από το Ιόνιο μέχρι τα Mικρασιατικά παράλια, οι ελληνικές θάλασσες διακίνησαν τα εμπορεύματα από τη μια ήπειρο στην άλλη, αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης και δημιουργίας, διαμόρφωσαν και ανέπτυξαν πολιτισμό. Εναν πολιτισμό που υπήρξε πολύτιμη παρακαταθήκη για την οικουμένη, που θεμελίωσε και ενέπνευσε τον πολιτισμό της Ευρώπης».