Πέμπτη
19 Σεπτεμβρίου 2024

ΑΑΔΕ: Έκπτωση προστίμου σε όσους ομολογούν φοροδιαφυγή

Οικονομία

Έκπτωση από 25% έως 50% στο πρόστιμο για μη υποβολή δηλώσεων ή υποβολή ανακριβών δηλώσεων θα έχουν οι φορολογούμενοι που θα αποδεχθούν τα ευρήματα του ελέγχου της εφορίας.

Μάλιστα, όσο πιο γρήγορα συμμορφωθεί κάποιος, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η έκπτωση, με το 50% να δίνεται σε όσους ομολογήσουν την παράβαση, μετά την κοινοποίηση της εντολής έλεγχου ή της πρόσκλησης παροχής πληροφοριών.

Όπως γράφει η Καθημερινή, το μέτρο που αποτελεί μέρος της μόνιμης διαδικασίας εξωδικαστικού συμβιβασμού θα τεθεί σε ισχύ από τον Οκτώβριο.

Το υπουργείο Οικονομικών και η ΑΑΔΕ προσδοκούν ότι η έκπτωση στο πρόστιμο θα λειτουργήσει ως κίνητρο για να περιοριστούν οι δικαστικές προσφυγές φορολογουμένων.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ψηφιακή κάρτα εργασίας: Πότε θα ξεκινήσει υποχρεωτικά σε τουρισμό και εστίαση - Τα πρόστιμα

Σε ισχύ βρίσκεται η πιλοτική εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας στους κλάδους του τουρισμού και της εστίασης. Το μέτρο εφαρμόζεται ήδη σε περίπου 750.000 εργαζόμενους που απα...

Επίδομα 1.000 και 700 ευρώ σε πολύτεκνες και τρίτεκνες αγρότισσες - Πότε πληρώνεται

Την Παρασκευή θα καταβληθεί σε τρίτεκνες και πολύτεκνες αγρότισσες μητέρες, συνταξιούχους ή ασφαλισμένες του e-ΕΦΚΑ (ΟΓΑ) το επίδομα των 700 και 1.000 ευρώ όπως ανακοίνωσε το υπουρ...

Φόρτωση άρθρων...