Παρασκευή
27 Σεπτεμβρίου 2024

Αγρότες-κτηνοτρόφοι παίρνουν σειρά για το ταμείο

Δυο μεγάλες πληρωμές σκοπεύει να πραγματοποιήσει μέσα σε διάστημα 30 ημερών το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Τσιάρας, δεσμεύθηκε εντός των επόμενων ημερών θα εξοφληθούν οι αποζημιώσεις των αγροτών και κτηνοτρόφων της Λάρισας, που αφορούν στις πλημμύρες από τις κακοκαιρίες «Εlias» και «Daniel». 

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, τα χρήματα που θα λάβουν οι παραγωγοί ανέρχονται σε 40 εκατομμύρια ευρώ, μιας και από τα 110 εκατομμύρια ευρώ των εκκρεμοτήτων του «Daniel», στα τέλη Ιουλίου πιστώθηκαν περί τα 70 εκατ. ευρώ. 

Ακόμα, έως τέλη Οκτωβρίου, με πιθανότερη ημερομηνία την 25η Οκτωβρίου θα γίνει η πληρωμή της προκαταβολής των ενισχύσεων. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η πληρωμή θα ξεπεράσει τα 500 εκατομμύρια ευρώ, δεν αποκλείεται να αφορά μόνο στην Βασική Ενίσχυση, κάτι που κάνει τα πράγματα λίγο περίπλοκα. 

Αγρότες και ΚΥΔ τρέχουν να «κλείσουν» τις δηλώσεις τους, μιας και έχει δοθεί παράταση έως και τις 30 Σεπτεμβρίου για την ολοκλήρωσή τους. Από εκεί και πέρα, θα χρειαστεί κοντά στη μια εβδομάδα για να γίνει ο απαραίτητος έλεγχος και στις 25 Οκτωβρίου, σύμφωνα με τις τώρα πληροφορίες, να προχωρήσει η πίστωση στους λογαριασμούς των δικαιούχων.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...