Σαββάτο
05 Οκτωβρίου 2024

Ακρίβεια: Και νέα μέτρα κατά της αύξησης των τιμών – Θα αφορούν 100 βασικά προϊόντα διατροφής

Οικονομία

Νέο πακέτο μέτρων κατά της ακρίβειας ετοιμάζει η κυβέρνηση, με την έμφαση να σχεδιάζεται να δοθεί σε 100 βασικά προϊόντα διατροφής, προκειμένου να μειωθούν οι τιμές τους.

Αυτό αναφέρει δημοσίευμα της ΕΡΤ σε σχέση με το μέτωπο της ακρίβειας, συμπληρώνοντας πως οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ αποστέλλουν ήδη στις αρμόδιες υπηρεσίες τα τιμολόγια που αγοράζουν τα αγαθά από τους προμηθευτές, καθώς και τις τιμές που τα πωλούν.

Η ΔΙΜΕΑ θα εντατικοποιήσει τους ελέγχους προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα αισχροκέρδειας.

Στα ραντάρ των ελεγκτικών αρχών, θα μπουν τρόφιμα όπως γάλα, γιαούρτι, τυριά, ελαιόλαδο, ζυμαρικά, ρύζια, ψωμί, κρέατα, φρούτα και λαχανικά, ελέγχοντας τις τιμές χονδρικής και λιανικής και κατ’ επέκταση το περιθώριο κέρδους των επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Χατζηδάκης: Σημαντική επιτυχία η αποκρατικοποίηση της Εθνικής τράπεζας

Για «σημαντική επιτυχία» έκανε λόγο ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, αναφερόμενος στην αποεπένδυση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας από τ...

Ποια είναι τα θέματα που «τσουρουφλίζουν» τους Έλληνες - Τα στοιχεία για όλη την Ευρώπη

Η αύξηση των τιμών και του κόστους ζωής (70%) και η οικονομική κατάσταση (69%) ήταν οι κύριες παράμετροι για τις αποφάσεις των Ελλήνων πολιτών στις ευρωπαϊκές εκλογές του Ιουνίου (...

Φόρτωση άρθρων...