Παρασκευή
25 Οκτωβρίου 2024

BofA: Η Ελλάδα θα συνεχίσει να ξεπερνά σε ανάπτυξη την Ευρωζώνη

Οικονομία

Η αμερικανική επενδυτική τράπεζα BofA πραγματοποίησε ταξίδι στην Αθήνα και επαλήθευσε την εκτίμηση ότι η ελληνική οικονομία θα παραμείνει σε θετική πορεία, έχοντας ανακάμψει από τα διπλά σοκ της πανδημίας και της ενεργειακής κρίσης.

«Η Ελλάδα θα συνεχίσει να ξεπερνά σε ανάπτυξη την Ευρωζώνη και το 2025-2026, με ρυθμούς ανάπτυξης 1,4% φέτος, 1,6% το 2025 και 1,9% το 2026. Τα τρία στοιχεία είναι η πορεία των επενδύσεων, βοηθούμενη επίσης από το εθνικό σχέδιο ανάκαμψης και ανθεκτικότητας, η ηπιότερη μετάβαση της νομισματικής πολιτικής σε σχέση με τις αντίστοιχες χώρες της Ευρωζώνης και η συνεχιζόμενη δημοσιονομική σύνεση και δέσμευση για διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Για το μέλλον, βλέπουμε ότι τα σημεία των επενδύσεων και της δημοσιονομικής σύνεσης είναι οι καταλύτες μιας θετικής προσέγγισης στα ελληνικά μακροοικονομικά μεγέθη. Δεδομένης της χαμηλότερης ευαισθησίας της ελληνικής οικονομίας στα επιτόκια σε σχέση με τους ομολόγους της ζώνης του ευρώ, οι παρενέργειες από τη χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής θα μπορούσαν να είναι σχετικά περιορισμένες», προβλέπει ο οίκος.

Διαβάστε περισσότερα στο moneypress.gr

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Η εφορία ψάχνει όσους δεν υπέβαλαν φορολογική δήλωση - Ποιοι μπαίνουν στο στόχαστρο

Σαρωτικές διασταυρώσεις για τον εντοπισμό φορολογούμενων που δεν υπέβαλαν φορολογική δήλωση κρύβοντας τα εισοδήματά τους από την εφορία «τρέχει» η ΑΑΔΕ ράβοντας ταυτόχρονα στους πα...

Φόρτωση άρθρων...