Τετάρτη
25 Σεπτεμβρίου 2024

DBRS: Στο 2% αναβαθμίζει την εκτίμηση για την ανάπτυξη της Ελλάδας

Σε αναβάθμιση των προβλέψεών της για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας φέτος κατά 0,4 ποσοστιαίες μονάδες, στο 2%, προχωρά η Morningstar DBRS. Για το 2025, ο οίκος αξιολόγησης θέτει τον πήχυ κατά 0,2 ποσοστιαίες μονάδες χαμηλότερα, στο 2%.

Η DBRS προβλέπει την ανεργία στο 10,3% για φέτος και στο 9,6% για το 2025.

Ο οίκος μιλά για βελτιούμενες προοπτικές τόσο στη Βόρεια Αμερική όσο και στην Ευρώπη, καθώς ο πληθωρισμός υποχωρεί και οι κεντρικές τράπεζες μειώνουν σταδιακά τα επιτόκιά τους.

Η ανεργία παραμένει χαμηλή, αν και αυξάνεται σταδιακά, καθώς η σωρευτική επίδραση της νομισματικής σύσφιγξης επιβαρύνει την ανάπτυξη.

Οι αναλυτές εκφράζουν την ανησυχία τους για τους γεωπολιτικούς κινδύνους και πώς αυτοί θα μπορούσαν να επηρεάσουν τις τιμές των εμπορευμάτων, τις αγορές και την εμπιστοσύνη.

Οι εκλογικές αναμετρήσεις του επόμενου διαστήματος, με σημαντικότερη αυτή στις ΗΠΑ, θα μπορούσαν επίσης να φέρουν αλλαγές πολιτικής με σημαντικό αντίκτυπο είτε σε συγκεκριμένες περιοχές ή και παγκοσμίως.

Κατόπιν τούτων, η Morningstar DBRS εκτιμά ότι η αμερικανική οικονομία θα εμφανίσει ανάπτυξη 2,5% φέτος.

Διαβάστε περισσότερα στο moneypress.gr

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Η Εφορία ενεργοποιεί τα αυτόματα πρόστιμα – Πότε επιβάλλονται και για ποιες παραβάσεις

Την αυτόματη επιβολή των προστίμων ενεργοποιεί από τον επόμενο μήνα η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (AAΔΕ) σε φορολογούμενους που καθυστερούν την υποβολή δηλώσεων φόρου εισοδήματ...

Φόρτωση άρθρων...