Κυριακή
08 Σεπτεμβρίου 2024

ΔΕΔΔΗΕ: Το 53% των παροχών έχει ενταχθεί σε μηνιαίο κύκλο καταμέτρησης

Οικονομία
Tags: ΔΕΔΔΗΕ

Μέσα σε χρονικό διάστημα λιγότερο των τεσσάρων μηνών από την έναρξη της καταμέτρησης των παροχών σε μηνιαία βάση, ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοινώνει ότι το 53% των παροχών όλων των πελατών του πανελλαδικά, έχει ενταχθεί σε μηνιαίο κύκλο καταμέτρησης.

Το σύνολο αυτών των παροχών ισοδυναμεί με το 73% της συνολικής ενέργειας που καταναλώνεται στη χώρα μας (σε kWh). Ο ΔΕΔΔΗΕ, συνεχίζοντας με αμείωτο ρυθμό την υλοποίηση του εν λόγω προγράμματος, εκτιμά ότι περί τα τέλη του επόμενου μήνα, το σύνολο των παροχών με μηναία καταμέτρηση αναμένεται να ανέλθει στο 65%, αντιστοιχώντας στο 85% της συνολικής ενέργειας που καταναλώνεται, ενώ έως τα τέλη Ιουλίου αναμένεται να έχει ενταχθεί το 100% των παροχών.

Να σημειωθεί ότι έχουν προτεραιοποιηθεί και ενταχθεί σε μηνιαίο κύκλο μεγάλα αστικά και ημιαστικά κέντρα, όπως είναι η Αθήνα, ο Πειραιάς, ο Βόλος, η Ανατολική Θεσσαλονίκη, κ.λπ. Στην Αττική έχει, ήδη, ενταχθεί το 87% των παροχών που αντιστοιχεί στο 90% της καταναλισκόμενης ενέργειας της περιφέρειας.

Τα οφέλη του προγράμματος μετάβασης στη μηνιαία καταμέτρηση είναι πολλαπλά, με κυριότερα:

  • Την ορθολογικότερη τιμολόγηση όλων των παροχών, καθώς η αποτίμηση της πραγματικής κατανάλωσης των πελατών πραγματοποιείται, πλέον, σε μηνιαία βάση
  • Την ευελιξία των προμηθευτών, καθώς γνωρίζοντας τη μηνιαία κατανάλωση θα έχουν τη δυνατότητα να τροποποιούν τα τιμολόγια, σύμφωνα με τις ανάγκες των πελατών.
  • Τον περιορισμό των ρευματοκλοπών, φαινόμενο που επιβαρύνει όλους τους συνεπείς πελάτες, καθώς ο μηνιαίος έλεγχος καθιστά ευκολότερο, για τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ και τις συνεργαζόμενες εργολαβικές εταιρίες του, τον εντοπισμό παραβατικών συμπεριφορών, ενώ παράλληλα λειτουργεί και αποτρεπτικά/ανασταλτικά για την εκδήλωση τέτοιου είδους συμπεριφορών.

Για την ταχύτερη υλοποίηση του προγράμματος μηνιαίας καταμέτρησης, ο ΔΕΔΔΗΕ χρησιμοποίησε πανελλαδικά κινητά τηλέφωνα που συνδέονται με πλατφόρμα πληροφοριακού συστήματος και καταχωρούν αυτόματα και σε πραγματικό χρόνο τις λήψεις ανά ΠΕΡΙΟΧΗ/ΠΑΡΟΧΗ/ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΤΗ. 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τι να κάνετε για να αποποιηθείτε την περιουσία που κληρονομήσατε - Αναλυτικές οδηγίες

Με εγκύκλιο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) δίνονται διευκρινίσεις για το ζήτημα της αποποίησης ή αποδοχής κληρονομιάς, καθώς απασχολεί χιλιάδες φορολογούμενους, πολλο...

Αυξημένες κατά 50% οι ρυθμίσεις μέσω του εξωδικαστικού μηχανισμού τον Αύγουστο

Με σημαντικά υψηλότερους ρυθμούς συγκριτικά με το ίδιο διάστημα το 2023 κινήθηκε ο εξωδικαστικός μηχανισμός τον φετινό Αύγουστο σύμφωνα με το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας. Τον περα...

Φόρτωση άρθρων...