Επτά νέα προγράμματα κατάρτισης για 131.500 ανέργους και εργαζόμενους θα αναπτύξει η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) το επόμενο διάστημα.
Σύμφωνα με το ενημερωτικό περιοδικό της Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης για το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, η ΔΥΠΑ ενισχύει το έργο της επαγγελματικής κατάρτισης σε όλη τη χώρα μέσω δράσεων Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης.
Ο στόχος είναι η ενίσχυση των δεξιοτήτων των πολιτών, ανέργων, εργαζομένων και νέων σε κλάδους αιχμής και η μείωση της αναντιστοιχίας μεταξύ των δεξιοτήτων του εργατικού δυναμικού και των σύγχρονων απαιτήσεων της αγοράς εργασίας. Στο πλαίσιο αυτό, η ΔΥΠΑ υλοποιεί το εμβληματικό πρόγραμμα κατάρτισης για 500.000 πολίτες μέχρι το 2025, χρηματοδοτούμενο από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΤΑΑ).
Ακόμα, πρόσφατα αναβαθμίστηκαν τα Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) σε Σχολές Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΑΕΚ).
Οι προσεχείς δράσεις κατάρτισης θα επικεντρωθούν σε διάφορα επίπεδα και ομάδες εργαζομένων και ανέργων, με στόχο την κάλυψη ευρέος φάσματος ειδικοτήτων και αναγκών.
Τα προγράμματα περιλαμβάνουν:
• Δράσεις κατάρτισης για 25.000 ανέργους και 25.000 εργαζόμενους σε πράσινες δεξιότητες (δια ζώσης και εξ’ αποστάσεως).
• Δράσεις κατάρτισης τουλάχιστον 30.000 ανέργων με πιστοποίηση από διεθνώς αναγνωρισμένες εταιρείες ή Πανεπιστήμια σε θέματα πράσινων και ψηφιακών δεξιοτήτων (δωδεκάμηνης ισχύος), με πρόσβαση σε 1.500 διαφορετικά προγράμματα (on-line εξ’ αποστάσεως).
• Δράσεις εκπαίδευσης από Πανεπιστήμια για 12.500 ανέργους και 12.500 εργαζόμενους σε ψηφιακές δεξιότητες (εξ’ αποστάσεως).
• Δράσεις με αντικείμενο την Τεχνητή Νοημοσύνη για 10.000 ανέργους και εργαζόμενους (εξ’ αποστάσεως). • Δράσεις κατάρτισης για 10.000 άνεργους επαγγελματίες οδηγούς (δια ζώσης).
• Δράσεις κατάρτισης για 5.500 άνεργους στον τομέα της ιδιωτικής ασφάλισης (on-line).
• Εξειδικευμένες δράσεις σε τεχνολογίες αιχμής με τοποθέτηση σε θέσεις εργασίας για 1.000 ανέργους (δια ζώσης και εξ’ αποστάσεως). Επιπλέον, θα προστεθούν και άλλες δράσεις κατάρτισης σε συγκεκριμένες ειδικότητες, όπως αρτοποιοί, με στόχο την ενίσχυση ψηφιακών δεξιοτήτων για στοχευμένο αριθμό ανέργων.
Ποιες είναι οι βασικές προτεραιότητες του Προϋπολογισμού του 2025 – Πότε αναμένονται οι τελικές αποφάσεις
Τι αλλάζει μέσω myDATA από το 2025 για επιχειρήσεις και επαγγελματίες
Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις