Τρίτη
05 Νοεμβρίου 2024

Ελλάδα 2.0: Άνοιξε η πλατφόρμα για επιδοτήσεις σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Ανοιχτή είναι πλέον η πλατφόρμα digitalsme.gov.gr η οποία και δέχεται αιτήσεις για τις επιδοτήσεις ύψους 445 εκατομμυρίων που αφορούν σε επενδύσεις ψηφιακού μετασχηματισμού μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση από τα υπουργεία Οικονομικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, έχει τεθεί σε παραγωγική λειτουργία η πλατφόρμα www.digitalsme.gov.gr για τις αιτήσεις συμμετοχής των ενδιαφερομένων στη δράση «Ψηφιακός Μετασχηματισμός Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων».

Πρόκειται για έργο, που υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0», με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU και συνολικό προϋπολογισμό ύψους 445.000.000 ευρώ.

Η δράση υλοποιείται σύμφωνα με όσα ορίζονται σε KYA του υπουργού Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκου Πιερρακάκη και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Θόδωρου Σκυλακάκη. 

Η δράση, που υλοποιείται από την Κοινωνία της Πληροφορίας Μ.Α.Ε. (εποπτευόμενο φορέα του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης), αφορά στην ενίσχυση της ψηφιακής ωριμότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜμΕ) της χώρας, με στόχο τον εκσυγχρονισμό της παραγωγικής, εμπορικής και διοικητικής τους λειτουργίας.

Στο πλαίσιο του προγράμματος θα υλοποιηθούν επενδύσεις σε τεχνολογίες και υπηρεσίες, που προωθούν την ψηφιοποίηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, και συγκεκριμένα σε: ηλεκτρονικές πληρωμές, ηλεκτρονικές πωλήσεις και εφαρμογές ηλεκτρονικής τιμολόγησης, εργαλεία ψηφιακής διαφήμισης, συστήματα τηλεργασίας, επιχειρηματική αναλυτική, αναβάθμιση των ψηφιακών δεξιοτήτων, υπηρεσίες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας των δεδομένων και αποκατάστασης σε περίπτωση καταστροφής, τεχνητή νοημοσύνη, διαδίκτυο των πραγμάτων, παροχή ολοκληρωμένων λύσεων για ανέπαφη εξυπηρέτηση, συστήματα κυβερνοασφάλειας, υποδομές και υπηρεσίες υπολογιστικού νέφους, υποδείγματα και λογισμικό βιομηχανικών πλατφορμών δεδομένων, αναβάθμιση των ταμειακών μηχανών και του οικοσυστήματος των POS.

Η δράση ενίσχυσης μικρομεσαίων επιχειρήσεων, για την αγορά/αξιοποίηση ψηφιακών προϊόντων και υπηρεσιών και τη γενικότερη υποστήριξή τους για τον ψηφιακό τους μετασχηματισμό, κατανέμεται σε τρία επιμέρους προγράμματα Κρατικών Ενισχύσεων:

  • Πρόγραμμα Ι: «Ψηφιακά Εργαλεία MμE»
  • Πρόγραμμα ΙΙ: «Ανάπτυξη Ψηφιακών Προϊόντων και Υπηρεσιών»
  • Πρόγραμμα IΙΙ: «Ψηφιακές Συναλλαγές»

Το πρόγραμμα «Ψηφιακά Εργαλεία MμE», ύψους 180 εκατομμυρίων ευρώ, παρέχει επιταγές (vouchers), που θα διατεθούν για την απόκτηση – μέσω αγοράς ή μίσθωσης – νέων ψηφιακών προϊόντων και υπηρεσιών, με σκοπό την ενίσχυση της ψηφιακής ωριμότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜμΕ) της χώρας, μέσα από τη χρήση διαφόρων ψηφιακών εργαλείων.

Μέσω του προγράμματος «Ανάπτυξη Ψηφιακών Προϊόντων και Υπηρεσιών», προϋπολογισμού 100 εκατ. ευρώ, θα επιδοτηθούν ψηφιακές επενδύσεις, με τη μορφή μη επιστρεπτέας επιχορήγησης, ύψους από 200.000 ως 2.000.000 ευρώ, για την ανάπτυξη υποδομών και υπηρεσιών cloud.

Με το πρόγραμμα «Ψηφιακές Συναλλαγές», ύψους 165 εκατομμυρίων ευρώ, ενισχύεται η υιοθέτηση σύγχρονων ψηφιακών εργαλείων, που υποστηρίζουν τις διαδικασίες τιμολόγησης, έκδοσης διακίνησης φορολογικών παραστατικών και διενέργειας ηλεκτρονικών πληρωμών.

ΠΗΓΗ: moneypress.gr
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Αλλαγές στο φορολογικό σύστημα: Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και μείωση εισφορών από το 2025

Στο πλαίσιο του μίνι φορολογικού νομοσχεδίου που θα κατατεθεί στη Βουλή, προγραμματίζεται η κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για όλα τα φυσικά πρόσωπα, συμπεριλαμβανομένων των αυ...

Φόρτωση άρθρων...