Πέμπτη
19 Σεπτεμβρίου 2024

ΕΛΣΤΑΤ: Στο 3% ο πληθωρισμός τον Αύγουστο

Οικονομία

Νέα άνοδο κατέγραψε ο πληθωρισμός τον Αύγουστο στην Ελλάδα, σημειώνοντας αύξηση κατά 3% σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, με την ένδυση, την στέγαση και την εστίαση να αποτελούν τις σημαντικότερες κατηγορίες επιβάρυνσης.

Μάλιστα, τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ δείχνουν ότι οι τιμές αυξήθηκαν κατά 2,8% στα τρόφιμα, κατά 6,2% στην ένδυση, 5,5% στη στέγαση, 3,5% στην εκπαίδευση και 6,5% στα ξενοδοχεία και την εστίαση, σε σχέση με το 2023.

Στην άνοδο του πληθωρισμού, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, συνέβαλαν η εκτίναξη της τιμής του ρεύματος τον Αύγουστο κατά 9,7% σε ετήσια βάση (αύξηση 10,9% σε μηνιαία βάση), η αύξηση της τιμής του φυσικού αερίου κατά 28%.

Οι τιμές των τροφίμων και μη αλκοολούχων ποτών αυξήθηκαν 2,8% σε ετήσια βάση και οι τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων κατά 27,3%, ενώ οι τιμές των ξενοδοχείων αυξήθηκαν 7,6%.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Έρχεται αύξηση συντάξεων για πάνω από 2 εκατ. συνταξιούχους – Πόσα χρήματα θα πάρουν

Αυξήσεις στις συντάξεις τους θα πάρουν περισσότεροι από 2 εκατομμύρια συνταξιούχοι. Η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης εκτιμά πως η αύξηση θα κυμανθεί μεταξύ 2,2% και 2,5...

Ψηφιακή κάρτα εργασίας: Πότε θα ξεκινήσει υποχρεωτικά σε τουρισμό και εστίαση - Τα πρόστιμα

Σε ισχύ βρίσκεται η πιλοτική εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας στους κλάδους του τουρισμού και της εστίασης. Το μέτρο εφαρμόζεται ήδη σε περίπου 750.000 εργαζόμενους που απα...

Φόρτωση άρθρων...