Κυριακή
08 Σεπτεμβρίου 2024

Επίδομα μητρότητας: Επεκτείνεται σε τρεις κατηγορίες εργαζομένων, με αναδρομικά από το Νοέμβριο του 2022

Οικονομία

Υπογράφηκε χθες (08.07.24) υπουργική απόφαση για την αδειοδότηση των μισθωτών μητέρων που απασχολούνται σε τέως ΔΕΚΟ, τράπεζες και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, σύμφωνα με όσα δήλωσε σήμερα (09.07.24), η Υπουργός Εργασίας, Νίκη Κεραμέως στο Open.

Η άδεια μητρότητας για τις παραπάνω κατηγορίες εργαζόμενων μητέρων θα ισχύσει αναδρομικά από το Νοέμβριο του 2022, δήλωσε η κα Κεραμέως.

Έτσι εντάσσονται πλήρως οι εργαζόμενες νέες μητέρες (οι οποίες γέννησαν μετά το Νοέμβριο του 2022) στο συνολικό πλαίσιο προστασίας της μητρότητας που προβλέπουν επίδομα κύησης – λοχείας, το επίδομα γέννησης και το επίδομα μητρότητας, το οποίο φτάνει συνολικά στο ποσό 13.190 ευρώ.

Αναδρομικά σε χιλιάδες μητέρες

«Στόχος μας να βοηθήσουμε τις μητέρες να συνδυάσουν αυτούς τους δύο ρόλους. Σκεφτείτε τρία κομμάτια προστασίας: το πρώτο είναι η άδεια κύησης και λοχείας, το επίδομα γέννησης και το τρίτο είναι η άδεια μητρότητας, η οποία ήταν 6μηνη και έγινε 9μηνη. Το 2023 μπήκαν για πρώτη φορά και οι αυτοαπασχολούμενες, οι αγρότισσες και οι ελεύθερες επαγγελματίες», σημείωσε η κ. Κεραμέως.

Και συνέχισε λέγοντας ότι «είχαν μείνει όμως κάποιες εργαζόμενες εκτός. Μητέρες εργαζόμενες σε ΔΕΚΟ, σε τράπεζες και μέσα μαζικής ενημέρωσης. Χθες υπέγραψα την κοινή υπουργική απόφαση που επεκτείνει το μέτρο και σε αυτές τις κατηγορίες. Και εμπίπτουν αναδρομικά, από γεννήσεις που έχουν γίνει από τον Νοέμβριο του 2022. Ακόμα κι αν έχεις γεννήσει τότε, το αίτημά σου γίνεται αποδεκτό από τον εργοδότη».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πυρκαγιές στην Αττική: Δεύτερη καταβολή, ύψους 188.627 ευρώ, σε πυρόπληκτους

Η δεύτερη καταβολή κρατικής αρωγής προς τους πληγέντες από τις πρόσφατες πυρκαγιές της 11ης Αυγούστου σε περιοχές της Περιφέρειας Αττικής πραγματοποιήθηκε σήμερα όπως ανακοίνωσε το...

Αυξημένες κατά 50% οι ρυθμίσεις μέσω του εξωδικαστικού μηχανισμού τον Αύγουστο

Με σημαντικά υψηλότερους ρυθμούς συγκριτικά με το ίδιο διάστημα το 2023 κινήθηκε ο εξωδικαστικός μηχανισμός τον φετινό Αύγουστο σύμφωνα με το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας. Τον περα...

Φόρτωση άρθρων...