Πέμπτη
19 Σεπτεμβρίου 2024

Επίδομα παιδιού: Έρχεται νέα πληρωμή με «ενσωματωμένα» αναδρομικά

Οικονομία

Την Τετάρτη 31 Ιουλίου εξοφλείται η γ’ δόση του επιδόματος τέκνων Α21, το οποίο συνιστά την πλέον δημοφιλή ενίσχυση που χορηγεί ο ΟΠΕΚΑ. Όσοι δικαιούχοι μάλιστα, υπέβαλαν τις αιτήσεις τους μόλις πρόσφατα και μέχρι τις 5 Ιουλίου θα λάβουν αναδρομικά τόσο την πρώτη όσο και την δεύτερη δόση του επιδόματος.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα Α21 –Επίδομα Παιδιού, έχει «κλείσει»  προσωρινά και όσοι θέλουν να κάνουν τις αιτήσεις τους θα πρέπει να περιμένουν να το πράξουν στις αρχές του ερχόμενου μήνα.

Οι οικογένειες με παιδιά, δικαιούχοι του επιδόματος, θα λάβουν την διμηνιαία δόση, που αφορά τους μήνες Μάιο και Ιούνιο την Τετάρτη 31 Ιουλίου 2024, τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα μαζί με τις υπόλοιπες ενισχύσεις του ΟΠΕΚΑ.

Μαζί με αυτή την δόση θα χορηγηθεί αναδρομικά και η ενίσχυση για τους μήνες Ιανουάριο- Φεβρουάριο 2024, όπως και Μάρτιο- Απρίλιο ’24, στις περιπτώσεις που οι δικαιούχοι υπέβαλλαν την αίτησή τους μετά την εξόφληση της β’ δόσης του επιδόματος και ως τις 5 Ιουλίου.

Το ποσό του επιδόματος διαμορφώνεται σε 70 ή 42 ή 28 ευρώ για κάθε παιδί ανά μήνα, εφόσον πρόκειται για το πρώτο και το δεύτερο τέκνο και ανάλογα το ύψος του εισοδήματος. Το ποσό ανεβαίνει σε 140 ή 84 ή 56 ανά μήνα από το τρίτο και για κάθε επόμενο παιδί.

Το δικαιούμενο ποσό υπολογίζεται βάσει των εξαρτώμενων τέκνων που δηλώνονται στην αίτηση Α21 και των συνολικών οικογενειακών αποδοχών που οι δικαιούχοι δήλωσαν ως εισοδήματα του φορολογικού έτους 2022.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σε στενό κλοιό οι ιδιοκτήτες Airbnb - Πώς θα λειτουργήσει από το 2025 η βραχυχρόνια μίσθωση

Αλλάζουν όλα στις υποχρεώσεις που έχουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων που διατίθενται σε βραχυχρόνιες μισθώσεις τύπου Airbnb. Η κυβέρνηση - και ειδικά το υπουργείο Τουρισμού - θέτουν παρα...

Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα: Πότε λήγει η νέα προθεσμία υποβολής της αίτησης

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τα Υπουργεία Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, από την Πέμπτη 12 έως και μεθαύριο, Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου, επιτρέπετα...

Φόρτωση άρθρων...