Δευτέρα
16 Σεπτεμβρίου 2024

Επιστροφές φόρου: Στα «συρτάρια» της ΑΑΔΕ 45 εκατ. ευρώ λόγω μη δήλωσης IBAN

Οικονομία

Χιλιάδες φορολογούμενους ψάχνει η ΑΑΔΕ για να τους δώσει πίσω χρήματα. Εκατομμύρια ευρώ που αφορούν επιστροφές φόρου (ΦΠΑ, φόρου εισοδήματος) βρίσκονται στα… αζήτητα με τους δικαιούχους να είναι άφαντοι.

Συγκεκριμένα, η ΑΑΔΕ αναζητά 92.150 φορολογούμενους για να τους επιστρέψει χρήματα από φόρους που δικαιούνται. Στα 45 εκατ. ευρώ ανέρχονται οι επιστροφές φόρου που «λιμνάζουν» στα συρτάρια της φορολογικής διοίκησης καθώς οι φορολογούμενοι δεν έχουν δηλώσει το ΙΒΑΝ του τραπεζικού τους λογαριασμούς στην ΑΑΔΕ.

Χωρίς τη δήλωση ΙΒΑΝ δεν γίνονται επιστροφές φόρου ενώ με απόφαση του διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή από σήμερα Τετάρτη η δήλωση του ΙΒΑΝ πριν την υποβολή της φορολογικής δήλωσης είναι υποχρεωτική μόνο για τους φορολογούμενους για τους οποίους προκύπτει από τη δήλωση επιστροφή φόρου εισοδήματος.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Οι νέες κυβερνητικές παρεμβάσεις για μείωση φορολογίας, αύξηση εισοδήματος και «φρένο» στα ενοίκια

Διπλή στόχευση αλλά με μία κοινή συνισταμένη, είχε το πακέτο μέτρων που ανακοίνωσε το περασμένο Σάββατο στη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, και εξειδικεύτηκε μέσα σ...

Eurostat: Το 6,8% του πληθυσμού της ΕΕ αντιμετώπισε σοβαρή υλική και κοινωνική στέρηση το 2023

Το 2023, το 6,8% του πληθυσμού της ΕΕ αντιμετώπισε σοβαρή υλική και κοινωνική στέρηση, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα. Μεταξύ των χωρών της ...

Φόρτωση άρθρων...