Δευτέρα
23 Σεπτεμβρίου 2024

Έρχεται το πορτοκαλί τιμολόγιο ρεύματος - Πώς θα γίνεται η χρέωσή του

Το νέο χρώμα στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος, το πορτοκαλί έρχεται στην αγορά από τις αρχές του 2025, με βάση το οποίο, η χρέωση θα γίνεται σε πραγματικό χρόνο και όχι σε μέσους όρους ημέρας.

Το πορτοκαλί τιμολόγιο αναμένεται να κάνει την «έκπληξη» στις χρεώσεις, αφού υπάρχει στόχος 150.000 επιχειρήσεις που έχουν ψηφιακό μετρητή να μπουν στα πορτοκαλί τιμολόγια στις αρχές του νέου έτους και να ακολουθήσουν έπειτα και άλλες επιχειρήσεις, καθώς επίσης και τα νοικοκυριά.

Τα «δυναμικά» τιμολόγια προσφέρουν δυνατότητα χρέωσης της κιλοβατώρας σε πραγματικό χρόνο, ανά δεκαπεντάλεπτο, και ευκαιρία μείωσης του ενεργειακού κόστους για τους καταναλωτές, αφού θα μπορούν –στο μέτρο πάντα του δυνατού– να μεταφέρουν την κατανάλωσή τους σε ώρες χαμηλού κόστους, που είναι συνήθως οι μεσημεριανές, λόγω της υπερπαραγωγής των φωτοβολταϊκών.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Ενέργειας, το εν λόγω υπουργείο σε συνεργασία με τη ΡΑΑΕΥ και τους παρόχους ενέργειας προετοιμάζει το πλαίσιο για τα δυναμικά τιμολόγια, τα οποία όμως θα αφήνουν απ' έξω τους οικιακούς καταναλωτές. Αυτό συμβαίνει, γιατί προϋπόθεση προκειμένου να υπάρξει καταμέτρηση και χρέωση της κιλοβατώρας σε πραγματικό χρόνο, είναι η εγκατάσταση έξυπνων μετρητών, που αποτελεί στρατηγικό project του ΔΕΔΔΗΕ εδώ και τουλάχιστον μία δεκαετία.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σουβλάκι: Θα φτάσει τα 5 ευρώ λόγω...

Οι αυξήσεις σε βασικά αγαθά και στις τιμές των πρώτων υλών συμπαρασύρουν και ένα από τα αγαπημένα εδέσματα των Ελλήνων, το πιτόγυρο ή αλλιώς σουβλάκι. Η αύξηση των τιμών στο κρέ...

Συντάξεις Οκτωβρίου: Πότε πάνε ταμείο ΕΦΚΑ, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, Δημόσιο - Οι ημερομηνίες πληρωμής

Ξεκινά την επόμενη εβδομάδα η πληρωμή για τις συντάξεις Οκτωβρίου. Οι συντάξεις Οκτωβρίου θα είναι διαθέσιμες για ανάληψη από την προηγούμενη ημέρα το απόγευμα. Δηλαδή από την ...

Φόρτωση άρθρων...