Τρίτη
24 Σεπτεμβρίου 2024

Έρχονται αλλαγές στα Τέλη Κυκλοφορίας του 2025

Οικονομία

Αλλαγές θα γίνουν στα Τέλη Κυκλοφορίας του 2025, αφού αλλάζει τόσο ο τρόπος υπολογισμού τους, όσο και τα πρόστιμα, με τις τελικές αποφάσεις να λαμβάνονται τον επόμενο μήνα. Μεταξύ των αλλαγών ενδέχεται να είναι η κατάργηση του φόρου πολυτελείας στα οχήματα.

Την αρμόδια επιτροπή, που θα αποφασίσει το τι μέλλει γενέσθαι και θα καταθέσει τις προτάσεις για τις αλλαγές εντός του Οκτωβρίου, απαρτίζουν στελέχη από το υπουργείο Οικονομικών και της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Ειδικότερα, η αρμόδια επιτροπή αναμένεται να προτείνει νέο υπολογισμό των τελών ταξινόμησης των επιβατικών αυτοκινήτων. Οι νέοι συντελεστές πρόκειται να κυμαίνονται μεταξύ 4% και 32% ανάλογα με την φορολογητέα αξία τους και την εκπεμπόμενη μάζα διοξειδίου του άνθρακα (CO2), ενώ αναμένονται αλλαγές στα υβριδικά οχήματα.

Τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα συνεχίσουν να απαλλάσσονται από το «χαράτσι», ενώ τα υβριδικά θα χωριστούν σε κατηγορίες – ανάλογα με την κατηγορία στην οποία ανήκουν (mild hybrid, strong hybrid ή full hybrid) και πόσους ρύπους εκπέμπουν.

Για τα επιβατικά αυτοκίνητα που φέρουν θερμικούς κινητήρες βενζίνης ή diesel, πάλι, και ειδικά τα παλαιότερης γενιάς το ποσό πιθανότατα θα αυξηθεί ελαφρώς.
Οι αλλαγές θα αφορούν μόνο στα τέλη κυκλοφορίας των επιβατικών ιδιωτικής χρήσης (ΕΙΧ) αυτοκινήτων και όχι των επαγγελματικών (φορτηγών, λεωφορείων) και των μοτοσυκλετών.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τα έξι «ανοιχτά» προγράμματα της ΔΥΠΑ, με επιχορήγηση έως 17.000 ευρώ ανά νέα θέση

Έξι προγράμματα επιδότησης της εργασίας για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, που καλύπτουν όλες τις ηλικιακές ομάδες και όλη την επικράτεια, με ποσοστά επιχορήγησης έως 100% και...

Φόρτωση άρθρων...