Κυριακή
08 Σεπτεμβρίου 2024

Φοιτητική στέγη: Είδος προς εξαφάνιση τα σπίτια - Στα ύψη οι τιμές

Ιδιαίτερα δύσκολη είναι η εύρεση σπιτιού για έναν φοιτητή. Είδος προς εξαφάνιση είναι πλέον τα σπίτια, με τους επιτυχόντες των Πανελληνίων να προσπαθούν να λύσουν έναν δυσεπίλυτο «γρίφο» για την εύρεση της φοιτητικής τους στέγης.

Οι γονείς θα πρέπει να βάλουν «βαθιά το χέρι στην τσέπη», προκειμένου να στηρίξουν τα όνειρα των παιδιών τους μετά τον αγώνα που έκαναν, για να πετύχουν στις Πανελλαδικές και να κερδίσουν μία θέση στα Πανεπιστήμια της χώρας.

Γονείς και φοιτητές λένε «κάθε πέρσι και καλύτερα», καθώς διαπιστώνουν ότι οι εκτός έδρας σπουδές είναι ιδιαίτερα δαπανηρές κι αυτό γιατί τα μικρά διαμερίσματα, ιδιαίτερα σε περιοχές κοντά στα πανεπιστήμια, είναι είδος προς εξαφάνιση, αφού πολλοί ιδιοκτήτες έχουν διαθέσει τα ακίνητά τους σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, ενώ οι τιμές των ενοικίων εμφανίζονται σημαντικά αυξημένες σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Για παράδειγμα, η φοιτήτρια Ειρήνη – Ελπίδα Ζέρβα έχει ήδη ριχτεί στην έρευνα για φοιτητική στέγη μαζί με τους γονείς της, με την ίδια να κάνει λόγο για μία αγχωτική διαδικασία.

«Τα ενοίκια κυμαίνονται γύρω στα 400 – 600 ευρώ. Είναι πολύ ακριβά», είπε, μιλώντας στο MEGA.

Από την πλευρά του, ο Κοσμάς Θεοδωρίδης, πρόεδρος Ευρωπαϊκής Ένωσης Μεσιτών, ανέφερε στο MEGA πως τα φοιτητικά σπίτια είναι ιδιαίτερα ακριβά για τη μέση ελληνική οικογένεια, ενώ πολλοί είναι οι φοιτητές που εξετάζουν το ενδεχόμενο της συγκατοίκησης, ενός φαινομένου που συναντάται συχνά στο εξωτερικό.

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA:

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση του ΑΕΠ 2,3% το β’ τρίμηνο 2024 – «Μοχλός ανάπτυξης» οι επενδύσεις

Κατά 2,3% αυξήθηκε το ΑΕΠ το β' τρίμηνο του 2024 με τις επενδύσεις να αποτελούν τον «μοχλό» ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχ...

Ακίνητα: Τριετές αφορολόγητο για όσους ανοίξουν κλειστά διαμερίσματα - Οι προϋποθέσεις

Με μέτρα που στοχεύουν στην αντιμετώπιση της στεγαστικής κρίσης στις βαλίτσες του μεταβαίνει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ). Σύμφωνα με ...

Αυξημένες κατά 50% οι ρυθμίσεις μέσω του εξωδικαστικού μηχανισμού τον Αύγουστο

Με σημαντικά υψηλότερους ρυθμούς συγκριτικά με το ίδιο διάστημα το 2023 κινήθηκε ο εξωδικαστικός μηχανισμός τον φετινό Αύγουστο σύμφωνα με το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας. Τον περα...

Φόρτωση άρθρων...