Πέμπτη
19 Σεπτεμβρίου 2024

Γιατί και πώς μπορεί να γίνει κοσμογονία με τη νέα γενιά τεχνικών έργων στην Ελλάδα

Οικονομία

Ολοκληρώθηκε χθες το 7ο Συνέδριο Υποδομών και Μεταφορών ITC 2024 και αυτό που πρέπει να κρατήσουμε είναι ότι για να δούμε σοβαρά έργα στη χώρα με ιδιωτικά κεφάλαια, πρέπει να προωθηθεί άμεσα από την κυβέρνηση το εργαλείο των Πρότυπων Προτάσεων.

Μάλιστα, όπως δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΤΕΡΝΑ, Χρήστος Παναγιωτόπουλος, με τον τρόπο αυτό μπορούν να προχωρήσουν όλα τα έργα νέας γενιάς, χωρίς να υπάρχει το εμπόδιο σχετικά με την εύρεση των πηγών χρηματοδότησης.

Γράφει ο Λουκάς Γεωργιάδης 

Η πρόκληση για την κυβέρνηση δεν είναι η εύρεση πόρων, αλλά το αν θα συναινέσει για να προωθηθεί το νέο μοντέλο μέσα στον συντομότερο δυνατό χρόνο. Οι καλές προθέσεις και η καλή διάθεση πρέπει να μετουσιωθούν σε πράξεις με περιεχόμενο.

Τους ίδιους προβληματισμούς σχετικά με την έναρξη των έργων νέας γενιάς κατέθεσαν το στέλεχος της Intrakat-ΑΚΤΩΡ, Αναστάσιος Αρανίτης, αλλά και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΒΑΞ, Κωνσταντίνος Μιτζάλης. Αυτό που φαίνεται στον ορίζοντα είναι ότι έρχεται κοσμογονία έργων, αφού διευθετηθούν μια σειρά από εκκρεμότητες και οριοθετηθούν οι σχέσεις Κράτους-Κατασκευαστών.

Διαβάστε περισσότερα στο moneypress.gr

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Έρχεται αύξηση συντάξεων για πάνω από 2 εκατ. συνταξιούχους – Πόσα χρήματα θα πάρουν

Αυξήσεις στις συντάξεις τους θα πάρουν περισσότεροι από 2 εκατομμύρια συνταξιούχοι. Η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης εκτιμά πως η αύξηση θα κυμανθεί μεταξύ 2,2% και 2,5...

Φόρτωση άρθρων...