Τετάρτη
02 Οκτωβρίου 2024

Γιώργος Αυτιάς: Τρεις προτάσεις για ανακούφιση της οικονομίας από τις αμυντικές δαπάνες

Τρεις προτάσεις-ανάσα, όπως τις χαρακτηρίζει, για την ελληνική οικονομία, έθεσε ο Γιώργος Αυτιάς, στον υποψήφιο επίτροπο για θέματα Άμυνας, από τη Λιθουανία, Άντριους Κουμπίλιους.

Συγκεκριμένα, o ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ζήτησε «να αφαιρεθούν οι αμυντικές δαπάνες από τον προϋπολογισμό της Ελλάδας», εξέλιξη που, όπως σημειώνει, «θα δώσει πραγματική ανάσα στην οικονομία της χώρας μας», καθώς «η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα σε αμυντικές δαπάνες από όλες τις χώρες της Ευρώπης, λόγω της συνεχιζόμενης τουρκικής προκλητικότητας».

Ακόμα, ο Γιώργος Αυτιάς πρότεινε «να κινηθούν γρήγορα οι διαδικασίες οικονομικής στήριξης των ελληνικών συνόρων και να δρομολογηθεί γρήγορα η ενισχυμένη φύλαξη και από τη Frontex», καθώς «τα ελληνικά σύνορα είναι και ευρωπαϊκά» και «αυτή η διαδικασία απαιτεί πόρους που πρέπει να αποφασιστούν άμεσα προς τη χώρα μας».

Επίσης, ο ευρωβουλευτής ζήτησε την «ενεργοποίηση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, ώστε να στηριχθεί η εγχώρια αμυντική βιομηχανία», καθώς, όπως αναφέρεται, «αυτό θα φέρει νέες θέσεις εργασίας και σημαντική οικονομική ανακούφιση στα οικονομικά της χώρας» και «θα έχουμε παραγωγή ανταλλακτικών και εξαγωγές σε χώρες που έχουν ανάγκη αυτού του εξοπλισμού».

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, «ο υποψήφιος επίτροπος άκουσε με προσοχή τις προτάσεις του Έλληνα ευρωβουλευτή και υποσχέθηκε ότι θα τις συμπεριλάβει».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Εφορία: Στο στόχαστρο και τα πουρμπουάρ – Φορολογούνται ως πρόσθετες παροχές

Παγίδα το φιλοδώρημα για τον επιχειρηματία εάν δεν τηρηθούν συγκεκριμένοι κανόνες καθώς απόφαση του Αρείου Πάγου ορίζει ότι ακόμα και το μικρό ποσό που αφήνουν πελάτες στον εργαζόμ...

Φόρτωση άρθρων...