Δευτέρα
16 Σεπτεμβρίου 2024

Θετικό σήμα για την ελληνική οικονομία – H DBRS αναβάθμισε το outlook της Ελλάδας

Οικονομία

Ένα ακόμη σήμα εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία έδωσε ο καναδικός οίκος αξιολόγησης DBRS. Συγκεκριμένα, διατήρησε με ΒΒΒ (low) το ελληνικό αξιόχρεο και την επενδυτική βαθμίδα και αναβάθμισε σε θετικό το outlook από σταθερό.

Ο καναδικός οίκος άλλωστε να υπενθυμίσουμε ότι ήταν ο πρώτος από τους τέσσερις αναγνωρισμένους από την Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας οίκους που κατέταξε σε καθεστώς επενδυτικής βαθμίδας το ελληνικό αξιόχρεο δίνοντας σήμα επιστροφής της Ελλάδας στις αγορές μετά από 13 χρόνια.

Η αξιολόγηση από τον DBRS ήρθε μετά από εκείνο του οίκου Scope Ratings ο οποίος επίσης έχει δώσει την επενδυτική βαθμίδα και τον περασμένο Ιούλιο αναβάθμισε επίσης το outlook για το ελληνικό αξιόχρεο από σταθερό σε θετικό. Τώρα όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα την άλλη εβδομάδα στη Moody΄s τον μόνο οίκο αξιολόγησης που δεν έχει δώσει επενδυτική βαθμίδα.

Η εξέλιξη με την DBRS δεν μπορεί παρά να αποτελεί μια ακόμα σημαντική ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία για την οικονομική σταθερότητα της και την πρόοδο που έχει πετύχει με αποτέλεσμα να βρεθεί με τον δεύτερο υψηλότερο ρυθμό στην Ευρωπαϊκή Ένωση κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2024 σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο.

Μετά την DBRS και την Moody΄s την άλλη Παρασκευή αναμένουμε την αξιολόγηση της Standard & Poor’s, στις 18 Οκτωβρίου, ενώ στις 22 Νοεμβρίου παίρνει σειρά έχει η Fitch. 

Ο κύκλος των αξιολογήσεων για φέτος θα κλείσει με την Scope που θα ανακοινώσει εκ νέου την αξιολόγησή της στις 6 Δεκεμβρίου.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

ΕΚΤ: Απομακρύνεται το σενάριο μείωσης επιτοκίων τον Οκτώβριο - Οι αγορές «βλέπουν» Δεκέμβριο

«Είναι προφανές ότι η πορεία των επιτοκίων είναι πτωτική», δήλωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Κριστίν Λαγκάρντ, αλλά για το πόσο γρήγορη θα είναι δεν έδωσε καμία ...

Eurostat: Το 6,8% του πληθυσμού της ΕΕ αντιμετώπισε σοβαρή υλική και κοινωνική στέρηση το 2023

Το 2023, το 6,8% του πληθυσμού της ΕΕ αντιμετώπισε σοβαρή υλική και κοινωνική στέρηση, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα. Μεταξύ των χωρών της ...

Φόρτωση άρθρων...