Το... "πετσωμένο" Reuters "χτύπησε" και πάλι χθες υπέρ της Ελλάδας, μέσω ενός διθυραμβικού άρθρου, το οποίο, συνιστά ηχηρή και ισχυρή ψήφο εμπιστοσύνης τόσο για την ελληνική οικονομία, όσο και για την κυβέρνηση και προσωπικά για τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.
Το Reuters αναφέρει χαρακτηριστικά ότι "η ηρεμία έχει αποκατασταθεί στη χώρα σε μεγάλο βαθμό, με τη θέση των διαδηλωτών που συγκεντρώνονταν κάποτε στην Πλατεία Συντάγματος να έχουν πάρει τώρα οι μουσικοί που διασκεδάζουν τους τουρίστες κάτω από τις σκιές των δέντρων"!
Γράφει ο Λουκάς Γεωργιάδης
Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο δημοσίευμα, η Ελλάδα παρουσιάζει εντυπωσιακά οικονομικά επιτεύγματα και το 2024 θα είναι η χρονιά... εκτόξευσης της οικονομίας. Τονίζει δε ότι η χώρα βρίσκεται στην τελική ευθεία για πλήρη ανάκαμψη, μετά από μια εξαιρετικά δύσκολη δεκαετία. Προβλέπει ότι η ανάπτυξη φέτος θα διαμορφωθεί στο 3%, κάτι που σημαίνει ότι το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν θα επιστρέψει στα επίπεδα του 2009, ξεπερνώντας κατά πολύ τον μέσο όρο της Ευρωζώνης που είναι 0,8%.
Το πρακτορείο Reuters τονίζει ιδιαιτέρως το γεγονός ότι το κόστος δανεισμού της Ελλάδας έχει πέσει σε χαμηλότερα επίπεδα από αυτά της Ιταλίας, καθώς και το γεγονός ότι η χώρα αποπλήρωσε το χρέος προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, δύο χρόνια νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα. Επιπλέον, επισημαίνει ότι οι ελληνικές τράπεζες για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες θα ιδιωτικοποιηθούν. Μάλιστα, επικαλείται δηλώσεις κάποιων από τους μεγαλύτερους επενδυτές της χώρας, οι οποίοι θεωρούν την κίνηση αυτή ως ορόσημο, σηματοδοτώντας την πλήρη επιστροφή στην κανονικότητα.
Το δημοσίευμα του Reuters αποτελεί επί της ουσίας, ύμνο για την ελληνική κυβέρνηση και προσωπικά για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς η βελτίωση των οικονομικών δεικτών κατά την τελευταία πενταετία, φέρει την υπογραφή τους.
Όλοι αντιλαμβανόμαστε τη σημασία τέτοιων δημοσιευμάτων για την προσέλκυση επενδύσεων, τουριστών και νέων πελατών για την αγορά ελληνικών προϊόντων. Ταυτόχρονα, η Ελλάδα έχει ανέβει στα... ουράνια και στο πεδίο των διεθνών σχέσεων, καθώς εκτός από την αξιοπιστία και την εμπιστοσύνη των ξένων, αναδείχθηκε σε μεγάλο "παίκτη", κατά την περίοδο της πανδημίας, της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, αλλά και της ενεργειακής κρίσης. Φτου, να μην μας ματιάσουν...