Κυριακή
08 Σεπτεμβρίου 2024

Κύκλωμα εκβιαστών: Μαραθώνιες οι απολογίες των οκτώ κατηγορουμένων – «Δεν έχω καμία ανάμειξη, δεν έχω πάρει ποτέ χρήματα»

Μαραθώνιες είναι απολογίες των πρώτων από τους 14 κατηγορούμενους, που πέρασαν σήμερα το κατώφλι του ανακριτή, οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται στο κύκλωμα που εκβίαζε επιχειρηματίες καταστημάτων εστίασης στην Αθήνα.

Οι κατηγορούμενοι, που βρίσκονται αντιμέτωποι με βαριές κατηγορίες για δράση δομημένης εγκληματικής οργάνωσης, οδηγήθηκαν την Τετάρτη ενώπιον του ανακριτή. Ήδη, έξι από τους κατηγορούμενους ζήτησαν από τον δικαστικό λειτουργό νέα προθεσμία και έτσι θα βρεθούν ξανά στο ανακριτικό γραφείο αύριο το πρωί, Πέμπτη, ενώ οι απολογίες των υπόλοιπων διήρκησαν πάνω από δέκα ώρες.

Είναι αντιμέτωποι με επτά κακουργήματα και δύο πλημμελήματα, που, μεταξύ άλλων, αφορούν συγκρότηση και ένταξη εγκληματικής οργάνωσης, εκβίαση με απειλή και βλάβη επιχείρησης κατά επάγγελμα από κοινού κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, δωροληψία υπαλλήλου κατ’ επάγγελμα κατ’ εξακολούθηση και ψευδή βεβαίωση για ποσό άνω των 120.000 ευρώ.

Ένας εκ των κατηγορουμένων, 40χρονος υπάλληλος υγειονομικού, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, αρνήθηκε την ανάμειξή του στο κύκλωμα. 

«Δεν έχω καμία σχέση και καμία εμπλοκή με το κύκλωμα. Δεν έχω λάβει ποτέ κάποιο χρηματικό ποσό. Ήξερα κάποια άτομα, αλλά στο πλαίσιο της επαγγελματικής μου ιδιότητας», είπε ο κατηγορούμενος.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Στη φυλακή οι δύο Κρητικοί που κατηγορούνται για τον ξυλοδαρμό του Ελληνοκαναδού

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα οι δύο κατηγορούμενοι για τον ξυλοδαρμό του 49χρονου Ελληνοκαναδού, τα ξημερώματα της 16ης Ιουλίου στο κέντρο του Η...

Φόρτωση άρθρων...