Δευτέρα
16 Σεπτεμβρίου 2024

«Μαύρη Δευτέρα» στα Χρηματιστήρια: Μεγάλη πτώση εν μέσω φόβων για τη Μέση Ανατολή

Μεγάλη πτώση στις συναλλαγές σημειώνουν τα Χρηματιστήρια στο Τόκιο, τη Σεούλ και την Ταϊβάν, καθώς τα δυσμενή στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ τροφοδοτούν τους φόβους για ύφεση και φρενάρουν τις παγκόσμιες χρηματοοικονομικές αγορές.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης ΝΙΚKΕΙ του Τόκιο έκλεισε με βουτιά 12,82%, τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση στην ιστορία του, ενώ οι τιμές του πετρελαίου μπρεντ παρά τις ανησυχίες για κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή έχουν υποχωρήσει στα 76 δολάρια το βαρέλι από 80 την περασμένη εβδομάδα.

Οι τιμές του πετρελαίου βρίσκονται σε χαμηλό εφτά μηνών.

Παράλληλα, ο δείκτης Topix έχασε 10,49% στις 2.271,33 μονάδες, ενώ στην Ταϊβάν ο δείκτης Taiex σημείωνε γύρω στις 13:19 (τοπική ώρα, 08:19 ώρα Ελλάδας) πτώση κατά 8,43% στις 19.813,83 μονάδες καθώς η γιγάντια εταιρεία μικροεπεξεργαστών TSMC έχανε 9,52%, ενώ ο KOSPI στη Σεούλ κατέγραφε πτώση 8,09% στις 2.459,81 μονάδες, με τις συναλλαγές να διακόπτονται από το αυτόματο σύστημα του χρηματιστηρίου για να περιοριστεί η αστάθεια.

Η ανησυχητικά αδύναμη έκθεση για τις μισθοδοσίες του Ιουλίου στις ΗΠΑ είδε τις αγορές να αποτιμούν σχεδόν 70% πιθανότητα η Fed όχι μόνο να μειώσει τα επιτόκια τον Σεπτέμβριο, αλλά και να τα μειώσει κατά 50 μονάδες βάσης, όπως αναφέρει το Reuters.

Στη Σεούλ, ενεργοποιήθηκε για πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια περιορισμός των συναλλαγών, ενώ νωρίτερα οι αρχές της Νότιας Κορέας εξέδωσαν διάφορα σχόλια για να ηρεμήσουν το κλίμα, με τον υπουργό Οικονομικών να υπόσχεται να ανταποκριθεί στην αυξημένη μεταβλητότητα της αγοράς σύμφωνα με σχέδιο έκτακτης ανάγκης.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα: Πότε λήγει η νέα προθεσμία υποβολής της αίτησης

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τα Υπουργεία Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, από την Πέμπτη 12 έως και μεθαύριο, Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου, επιτρέπετα...

Φόρτωση άρθρων...