Τετάρτη
16 Οκτωβρίου 2024

Νέα κίνητρα για τους συνεπείς φορολογούμενους

Το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης εξετάζει να δώσει νέα κίνητρα για τους συνεπείς φορολογούμενους. Μεγαλύτερη έκπτωση φόρου θα προβλέπεται για όσους υποβάλλουν νωρίς τη φορολογική τους δήλωση και πληρώσουν εφάπαξ τον φόρο εισοδήματος.

Πολλοί αφήνουν την αίτηση υποβολής της φορολογικής δήλωσής τους, καθώς διαχρονικά θεωρείται «σίγουρο» ότι θα δοθεί παράταση από το υπουργείο Οικονομικών.

Το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών προσπαθεί να ανατρέψει αυτή την «κακή» συνήθεια των φορολογουμένων, δίνοντας κίνητρα στους συνεπείς.

Μεταξύ των κινήτρων είναι η έκπτωση για εφάπαξ εξόφληση του φόρου 4%, αν η φορολογική δήλωση υποβληθεί από Μάρτιο έως Μάιο και ο φόρος εισοδήματος πληρωθεί εφάπαξ 2%, αν η φορολογική δήλωση υποβληθεί τον τελευταίο μήνα (Ιούνιος)

Ακόμα, προβλέπεται η καθιέρωση συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων με σταθερές ημερομηνίες έναρξης και λήξης.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Καταργείται το τέλος επιτηδεύματος, αφορολόγητα φιλοδωρήματα έως 300 ευρώ – Τι αλλάζει για τις φορολογικές δηλώσεις

Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο παρουσίασε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης μαζί με τους υφυπουργούς Χρίστο Δήμα και Θάνο Πετραλιά. Οι ανακοινώσεις ...

Παραμένει διοικητής της ΑΑΔΕ ο Γιώργος Πιτσιλής

Ο υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, ανακοίνωσε την ανανέωση της θητείας του διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή, καθώς και ότι θα δοθεί η δυνατότητα στην ΑΑΔΕ για προσλήψεις ...

«Πρεμιέρα» για το πετρέλαιο θέρμανσης – Πού κυμαίνεται η τιμή λίτρου, τι ισχύει για το επίδομα

Σήμερα, Τρίτη 15/10 ξεκινά η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης με την τιμή εκκίνησης να βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2022 σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις της αγοράς....

Φόρτωση άρθρων...