Δευτέρα
13 Μαΐου 2024

Οι ηλεκτρονικές συναλλαγές και το μεγάλο «στοίχημα» των χρεώσεων

Οικονομία
Tags: IRIS, pos

Μέχρι και νόμο για τη θεσμοθέτηση χαμηλότερων χρεώσεων στις πληρωμές με κάρτες αναμένεται να φέρει το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, αν δεν βρεθεί άκρη μέσα στις προσεχείς ημέρες, με τις εταιρείες Visa και Mastercard.

Ο στόχος της πολιτικής ηγεσίας είναι να επεκταθεί έως το τέλος του έτους η καθολική χρήση του συστήματος πληρωμών IRIS, που έχει και τις χαμηλότερες προμήθειες, ενώ σε μια τέτοια περίπτωση θα υπάρξει ανταγωνισμός, καθώς οι δύο προαναφερόμενες εταιρείες θα χάσουν πελατεία.

Σημειώνεται ότι με το σύστημα IRIS, οι προμήθειες για τους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις κυμαίνονται από 0% έως 5%, ενώ η χρέωση για τα POS πλησιάζει ακόμη και το 4%!

Οι τράπεζες ήδη εφαρμόζουν χρεώσεις πολύ μικρότερες μέσω του συστήματος IRIS έναντι των συνολικών χρεώσεων μέσω των μηχανημάτων POS, ενώ θα μειωθούν ή θα μηδενιστούν και οι προμήθειες για συναλλαγές μικρής αξίας, πιθανότατα έως 10 ευρώ.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Φορολογικές δηλώσεις: Χωρίς επιπλέον φόρο 77 στους 100 φορολογούμενους – Επιστροφές για το 24% που έχει εκκαθαριστεί

Με «χαμηλές ταχύτητες» έχει ξεκινήσει η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων του 2024, που αφορούν τα εισοδήματα τα οποία αποκτήθηκαν μέσα στο 2023. Μέχρι τώρα έχει υποβληθεί ήδη περίπ...

Φόρτωση άρθρων...