Παρασκευή
05 Ιουλίου 2024

Ποιοι συνταξιούχοι θα έχουν έμμεση αύξηση 3% ως 10% στις επικουρικές

Στο πλαίσιο των αλλαγών που ετοιμάζονται για την πιο δίκαιη επιβολή της κράτησης αυτής στις κύριες και τις επικουρικές συντάξεις, η διακοπή της ΕΑΣ από τις επικουρικές είναι μέσα σε όλα τα σενάρια που έχουν επεξεργαστεί τα αρμόδια στελέχη του υπουργείου, όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος.

Οι τελικές αποφάσεις, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, αναμένεται ότι θα ληφθούν σύντομα από τη νέα υπουργό Εργασίας, Νίκη Κεραμέως, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες του ενθέτου «Ασφάλιση και Συντάξεις», έχει δώσει την έγκρισή της για να προχωρήσει το σχέδιο των αλλαγών στην ΕΑΣ και αν καταστεί εφικτό, να συμπεριληφθεί η σχετική διάταξη στο μίνι ασφαλιστικό νομοσχέδιο που ετοιμάζεται και θα έχει ως βασικό κορμό τις αλλαγές στις συντάξεις χηρείας.

Η βασική επιδίωξη του υπουργείου είναι να περιορίσει την ΕΑΣ στις κύριες συντάξεις, γιατί εκεί διαπιστώνεται ότι, λόγω της κράτησης, οι συνταξιούχοι καταλήγουν να παίρνουν μικρότερη αύξηση ή ακόμη και να έχουν μείωση αντί για αύξηση στη σύνταξη.

Σύμφωνα με τους ενδεικτικούς πίνακες που επεξεργάστηκε και δημοσιεύει το ένθετο «Ασφάλιση και Συντάξεις», οι αυξήσεις που θα έχουν οι συνταξιούχοι από την κατάργηση της ΕΑΣ στις επικουρικές συντάξεις διαμορφώνονται ανά «ομάδα» συνταξιούχων ως εξής:

  • Οι παλαιοί συνταξιούχοι με επικουρική ΙΚΑ θα έχουν αύξηση από 10 ευρώ το μήνα ως 46 ευρώ το μήνα.
  • Οι παλαιοί συνταξιούχοι με επικουρική Δημοσίου κερδίζουν ως 55 ευρώ το μήνα.
  • Οι παλαιοί συνταξιούχοι με επικουρική από Ταμείο ΔΕΚΟ κερδίζουν ως 71 ευρώ το μήνα.
  • Οι νέοι, μετά το 2016, συνταξιούχοι κερδίζουν ως 29 ευρώ το μήνα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

ΑΑΔΕ: 423.000 αυτόματες εκκαθαρίσεις φορολογικών δηλώσεων – Πόσοι δεν πληρώνουν επιπλέον φόρο

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία αυτόματης οριστικοποίησης των προσυμπληρωμένων φορολογικών δηλώσεων. Έπειτα από την ολοκλήρωση της διαδικασίας εκδόθηκαν τα εκκαθαριστικά. Με τη νέα δι...

Φόρτωση άρθρων...