Παρασκευή
20 Σεπτεμβρίου 2024

Πολωνός (;) ο νέος CEO στο ΤΧΣ

Οικονομία

Συνεχίζονται οι (αρνητικές) εκπλήξεις στο μέτωπο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, καθώς πληθαίνουν οι πληροφορίες από τραπεζικές πηγές ότι πριν ακόμη παραδοθεί και επίσημα η αξιολόγηση των μελών Εκτελεστικής Επιτροπής και Γενικού Συμβουλίου, ξεκίνησε η διαδικασία ανεύρεσης αντικαταστατών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Euro2day.gr που δεν έχουν επιβεβαιωθεί από πλευράς υπουργείου Οικονομικών ή από την Επιτροπή Επιλογής, στην Corn Ferry ανατέθηκε, πέραν της αξιολόγησης των μελών Εκτελεστικής Επιτροπής και Γενικού Συμβουλίου του ΤΧΣ, και εντολή διερεύνησης πιθανών αντικαταστατών.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι επικρατέστερο όνομα στη short list είναι στέλεχος πολωνικής καταγωγής, ο οποίος έχει απαντήσει θετικά στη διερεύνηση ενδιαφέροντος που του έγινε, για το ενδεχόμενο να αναλάβει τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου στο ΤΧΣ.

Η Επιτροπή Επιλογής έχει από τον νόμο δύο βασικές αρμοδιότητες: την ετήσια αξιολόγηση των μελών Εκτελεστικής Επιτροπής και Γενικού Συμβουλίου του ΤΧΣ, και την επιλογή τυχόν νέων μελών.

Σημειώνεται ότι η αξιολόγηση της Corn Ferry για λογαριασμό της Επιτροπής Επιλογής έκρινε ως ανεπαρκή τα τρία μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής (Αρ. Ξενόφος - CEO, Γ. Κουτσός - αναπληρωτής CEO, Αν. Γάγαλης) και τρία μέλη του Γενικού Συμβουλίου, εκ των οποίων όμως οι δύο έχουν ήδη παραιτηθεί και ο τρίτος είναι ο πρόεδρος του Ταμείου Γ. Μιχελής.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ποιο μήνυμα εκπέμπει η μείωση επιτοκίων από τη FED κατά 0,50% και γιατί... φόβισε τους επενδυτές

Οι αγορές προεξοφλούσαν τη μείωση των επιτοκίων από την Αμερικανική Κεντρική Τράπεζα και τα "γεράκια" της νομισματικής πολιτικής των ΗΠΑ, έκαναν το... χατίρι τους, στέλνοντας μάλισ...

Έρχεται αύξηση συντάξεων για πάνω από 2 εκατ. συνταξιούχους – Πόσα χρήματα θα πάρουν

Αυξήσεις στις συντάξεις τους θα πάρουν περισσότεροι από 2 εκατομμύρια συνταξιούχοι. Η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης εκτιμά πως η αύξηση θα κυμανθεί μεταξύ 2,2% και 2,5...

Φόρτωση άρθρων...