Κυριακή
08 Σεπτεμβρίου 2024

Πώς βλέπουν οι αγορές την αποχώρηση Biden – Υπό αμφισβήτηση το Trump Trade

Οι επενδυτές στοιχηματίζουν στην επιστροφή του Donald Trump στον Λευκό Οίκο εδώ και εβδομάδες, μειώνοντας -μεταξύ άλλων- τις τοποθετήσεις τους σε μακροπρόθεσμα αμερικανικά ομόλογα και αγοράζοντας Bitcoin. 

Τώρα, εξετάζουν αν η αποχώρηση του Joe Biden από την κούρσα ενισχύει τις πιθανότητες νίκης των Δημοκρατικών – και πόσο πρέπει να αναπροσαρμόσουν τα στοιχήματά τους.

Ένα πράγμα φαίνεται βέβαιο μετά την αποχώρηση του νυν προέδρου από την κούρσα: Αν και η ανακοίνωση ήταν ευρέως αναμενόμενη, καθώς ο 81χρονος αντιμετώπιζε πιέσεις από συμμάχους, εισάγει νέα δεδομένα που πιθανότατα θα μεταφραστούν σε μεταβλητότητα για τις αγορές.

«Αυτό σημαίνει περισσότερη αβεβαιότητα», δήλωσε ο Gene Munster, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Deepwater Asset Management. «Υπήρχε μεγάλη εμπιστοσύνη για τη νίκη του Trump και στις αγορές δεν θα αρέσει αυτή η νέα αβεβαιότητα, μαζί με τον κύκλο ειδήσεων για το ποιος είναι μέσα, ποιος είναι έξω και όλα αυτά τα άγνωστα».

Η ανακοίνωση του Biden την Κυριακή ότι σταματά την προσπάθειά του να διεκδικήσει άλλη μια θητεία και η υποστήριξη στην αντιπρόεδρο Kamala Harris, είναι το τελευταίο από τα πολλά πολιτικά σοκ που χρειάστηκε να αφομοιώσουν οι αγορές τις τελευταίες εβδομάδες.

Καθώς οι επενδυτές χωνεύουν τα τελευταία νέα, η τάση για το λεγόμενο «Trump trade» – που ευνοεί τομείς και στρατηγικές που θεωρούνται ότι επωφελούνται από την υποστήριξη της χαλαρότερης δημοσιονομικής πολιτικής, των υψηλότερων εμπορικών δασμών και των ηπιότερων ρυθμιστικών κανόνων από τους Ρεπουμπλικάνους – είναι πιθανό να αντιστραφεί.

Την ίδια ώρα, οι επενδυτές προετοιμάζονται επίσης για πιθανές αναταράξεις της αγοράς από το κύμα των αποτελεσμάτων του δεύτερου τριμήνου που μόλις αρχίζουν να έρχονται και καθώς συνεχίζουν να καταστρώνουν σενάρια για το πότε η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια.

Διαβάστε περισσότερα στο moneypress.gr

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ακίνητα: Τριετές αφορολόγητο για όσους ανοίξουν κλειστά διαμερίσματα - Οι προϋποθέσεις

Με μέτρα που στοχεύουν στην αντιμετώπιση της στεγαστικής κρίσης στις βαλίτσες του μεταβαίνει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ). Σύμφωνα με ...

Φόρτωση άρθρων...