Η θερμοκρασία παραμένει υψηλή και η χρήση κλιματιστικών και ανεμιστήρων είναι απαραίτητη. Τα κλιματιστικά, ακόμα και τα νέας γενιάς με μειωμένη κατανάλωση, «καίνε» αρκετό ρεύμα.

Υπολογίζεται ότι μία συσκευή των 9.000 BTU καταναλώνει κάτι λιγότερο από 2 κιλοβατώρες την ώρα. Με βάση τις τρέχουσες χρεώσεις των παρόχων το ρεύμα αυτό κοστίζει στον καταναλωτή 0,18 ευρώ.

Ένα κλιματιστικό των 12.000 BTU καίει περίπου 0,23 ευρώ την ώρα - ανάλογα με την ενεργειακή του κλάση και το πόσο συντηρημένο είναι.

Η κατανάλωση επηρεάζεται πολύ και από τη ρύθμιση της θερμοκρασίας. Όταν δουλεύει ρυθμισμένο σε θερμοκρασία πολύ χαμηλότερη από την εξωτερική, καίει περισσότερο ρεύμα. Όσο μεγαλύτερη είναι η διαφορά εξωτερικής θερμοκρασίας με αυτή στο καντράν του κλιματιστικού, τόσο μεγαλύτερη η κατανάλωση.

Ο φθηνότερος τρόπος για να δροσιστεί κανείς μέσα στο σπίτι ή σε χώρο δουλειάς, είναι ο ανεμιστήρας: Καίει 15 με 20 φορές λιγότερο ρεύμα από το κλιματιστικό.

Ένας μετρίου μεγέθους ανεμιστήρας δαπέδου καταναλώνει ρεύμα αξίας  0,01 με 0,02 ευρώ την ώρα ( ένα με δύο λεπτά του ευρώ ανά ώρα λειτουργίας).

Ένας μεγάλος ανεμιστήρας οροφής καίει περίπου 0,03 ευρώ την ώρα (3 λεπτά του ευρώ).